In kartu můžete mít nově v mobilu, vytvoříte si ji sami a zdarma

Vlak ČD ve stanici Nezamyslice

Vlak ČD ve stanici Nezamyslice Zdroj: Aleš Pospíšil

Aplikace Můj vlak
Aplikace Můj vlak
Aplikace Můj vlak
Aplikace Můj vlak
Praha Hlavní nádraží
18
Fotogalerie

Jezdíte vlakem? Slevovou In kartu můžete nově mít přímo v mobilu, stačí si ji stáhnout do aplikace Můj Vlak. Pokud kartu nemáte, můžete si ji snadno zdarma vytvořit. Následně však platí heslo „nechci slevu zadarmo“, za 25procentní slevu na tři roky zaplatíte necelou tisícovku, mladí od 15 do 25 let zaplatí 490 korun. Poradíme, jak věc.

V poslední verzi aplikace Můj Vlak od Českých drah přibyla možnost přidat In kartu. Virtualizovat můžete svou stávající plastovou In kartu nebo si ji můžete nově pořídit. Vytvoření In karty je snadné, stačí nahrát fotografii, zadat datum narození (tady pozor, prý nejde změnit) a až pojedete vlakem, předložit průvodčímu doklad totožnosti a nechat si údaje a fotku autorizovat.

Dle ceníku ČD už teď šetříte, samotná plastová karta (nosič) totiž stojí 100 korun. In karta jako taková vám však peníze neušetří, slevu si musíte koupit. 25% sleva na domácí cestování ve druhé třídě na tři roky vyjde na 990 korun. Pro Juniory od 15 do 25 let platí cena 490 korun, pro důchodce 250 korun. Slevy si můžete koupit i za věrnostní body.

Platit lze platební kartou přímo v aplikaci, nejen za slevu, ale i za jízdenky. Obratem můžete zaplatit přes aplikaci Masterpass. Levnější jsou s In kartou i jízdenky do zahraničí, přehled cen a výhod najdete zde.

Aplikace Můj vlak je nyní aktualizovaná, stahovat můžete na příslušných odkazech: