Slevové kupóny vám pomohou ušetřit kdykoliv

Zdroj: Shutterstock

Skoro se zdá, že obchody nadsazují ceny, aby mohly nabízet slevy. Bohužel, někdy tomu tak skutečně je. Nakupovat beze slev tedy znamená nakupovat zbytečně draze. Komu by se ale chtělo neustále čekat na Černý pátek, předvánoční výprodeje, letní výprodeje a další jiné, když potřebuje nakupovat teď?

Pro všechny, kteří čekat nechtějí, jsou tady slevové kupóny. Spousta lidí je má spojené s nakupováním v e-shopech, ovšem ony existovaly už v dobách, kdy ještě nebylo v módě elektronické nakupování. Pamatujete si na doby, kdy vám poštou chodily kartičky na slevu a s nimi jste se prokazovali v kamenném obchodě? Slevové kódy pro online nakupování jsou něco podobného. Mají je české i slovenské obchody.

Použít slevový kód je jednoduché

S papírovou slevou jste přišli do prodejny, prodavačka si při placení načetla čárový kód a bylo vystaráno. U online slevových kódů nic takového nefunguje, nepotřebujete žádnou prodavačku. Kód na slevu nemá podobu čárového kódu, je to řetězec znaků (číslic a písmen), který jen zadáte do příslušného políčka před placením. Pokud je slevový kód aktuálně platný, automaticky se vám odečte sleva. Slevový kód může být změť znaků jako „KD82J97D“ nebo něco ve tvaru například „LETO2020“.

Najít slevové kódy také není složité

Slevové kódy zveřejňuje spousta obchodů. Některé je sdílí na svých sociálních sítích či prostřednictvím influencerů. Na internetu také existují různá diskuzní fóra, na nichž uživatelé sdílí aktuálně platné kódy. Úplně nejjednodušší však je, když prostudujete nějaký portál zaměřený na slevové kupóny. Tam objevíte různé kódy na jednom místě obvykle i s uvedením jejich platnosti. Zkuste se podívat například na slevové kódy z Megakupon.cz. Prohledat takovou stránku netrvá dlouho, takže než budete příště nakupovat online, určitě si zjistěte, zda nemůžete využít nějaké slevy. Je zbytečné platit více, když nemusíte.