Co nás vábí u spořicího účtu nejvíc? Úroková sazba

.

. Zdroj: mBank SA organizační složka

..
brz
3
Fotogalerie

Kvůli výhodnému úročení spořáku jsme ochotni založit nový Při zakládání spořicího účtu je pro nás jednoznačně nejdůležitější úroková sazba. Tuto skutečnost uvedly skoro dvě třetiny dotázaných v průzkumu Raiffeisenbank. Polovina z nás by dokonce v případě dobré úrokové sazby založila další spořicí účet.

Úroková sazba je nejlepším vodítkem pro 64 procent Čechů, vůbec důležitá není pro 10 procent lidí. Pokud by šlo o časově omezenou nabídku, nový účet v případě nadprůměrného úroku, by si založila polovina Čechů. 17 procent je dokonce aktivními hledači těchto akcí. Peníze pak přesouvají na zvýhodněné účty. Třetina tyto akce nesleduje vůbec.

„Úroky na spořicích účtech často nepokryjí ani inflaci. Není proto divu, že mnoho lidí vyhledává akční nabídky bank, aby o své finance zbytečně nepřicházeli,“ říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

Finance chceme mít pod jednou střechou

Spořicí i běžný účet u jedné banky chce mít 30 procent z nás. Čtvrtina by si ho založila pouze v případě, že to bude společně s běžným účtem. 53 procent upřednostní online založení účtu. 66 procent zase chce, aby účet měl jednoduchou online správu, jinak si ho nezaloží.

„Nenávratně pryč jsou doby, kdy musel žadatel o účet do banky. V dnešní době ho lze založit za 10 minut bez nutnosti návštěvy pobočky prostřednictvím mobilního telefonu nebo počítače,“ říká Kopecká