Ideální zaměstnavatel? Ten, který vytvoří příjemnou atmosféru

prezentace, kariéra, manažer

prezentace, kariéra, manažer Zdroj: profimedia.cz

Ke změně zaměstnavatele nás často nevedou jen peníze, ale chování a přístup zaměstnavatele. Přes polovinu dotázaných v průzkumu české technologické společnosti Enehano Solutions uvádí, že je pro ně nejdůležitější, aby zaměstnavatel dokázal na pracovišti vytvořit i udržet přátelskou a týmovou atmosféru

„To jen potvrzuje, že zaměstnavatelé jsou nuceni ve firmě vytvořit takovou firemní kulturu, která zohledňuje potřeby a priority různých zaměstnanců. Tím se totiž zvýší jejich angažovanost, týmovost a motivace k práci. Flexibilita, mobilita, osobní rozvoj, leadership, smysl práce a firemní vize jsou důležitější než hezký plat, dobrá káva a fatboy. Značně jednodušeji a rychleji s těmito zásadními faktory pracují malé firmy a startupy než velké korporace,“ říká zkušená konzultantka a lektorka diverzity a inkluze Jana Tikalová.

Téměř 52 procent lidí má mezi třemi nejdůležitějšími charakteristikami ideálního zaměstnavatele jiné požadavky než zajištění tučné výplatní pásky.

Profesní růst je důležitý

Dalším znakem ideálního zaměstnavatele je schopnost zajistit zaměstnancům profesní růst a další vzdělání. Nesmíme opomenout ani požadavek na dostatečnou volnost ze strany zaměstnavatele. Toto je důležité hlavně pro zaměstnance okolo 30 let. Chtějí, aby se zaměstnavatel dokázal do jisté míry přizpůsobit jejich potřebám.

„To neznamená jen umožnění práce z domova, ale de facto dojednání pracovních podmínek přímo na míru, ať už jde o individuální nastavení odměn, pracovní doby, výše úvazku nebo lokality,“ říká Michal Peška z Enehano Solutions