Jak virtuální sídla redefinují pojem „pracoviště“

Zdroj: Atomer.cz s.r.o.

V dnešním rychle se vyvíjejícím obchodním prostředí prochází koncept tradičního pracoviště významnou proměnou. Díky moderním technologiím dnes můžeme pracovat nejen z domu z obýváku, ale třeba i z druhého konce světa z pláže. A právě tomu nahrávají virtuální sídla.

Virtuální sídlo je flexibilní a nákladově efektivní řešení pracoviště, které podnikatelům může poskytnout i konkurenční výhodu.

Virtuální sídlo dává svobodu

Zejména generace Z, která vstupuje do pracovního procesu, se nehodlá smířit s tím, že bude celý život trávit čas od 9 do 5 v kanceláři. Mladí rádi pracují odkudkoliv, nechtějí být geograficky omezení. Virtuální sídla přesně tohle nabízí. S takovým sídlem si nedržíte fyzickou kancelář, jen sídlo, které máte uvedené v obchodním rejstříku, kam vám lidé mohou posílat zásilky a kontaktovat vás tam.

A i kdybyste zrovna nechtěli pracovat z pláže na Bali, nemít fyzickou kancelář dává flexibilitu do vašeho pracovního versus soukromého života. Máte-li doma prostory, kde se můžete posadit ke stolu a pracovat, ušetříte tím spoustu peněz a času za dojíždění a samozřejmě i za nájem fyzických kanceláří.

Není to jen adresa

V rámci virtuálního sídla získáte adresu, kterou používáte jako oficiální adresu vaší firmy na všech dokumentech. Jde ale o mnohem víc, získáte také profesionální podporu. V ceně máte často služby jako přeposílání pošty, případně její skenování, pokud si tuto službu vyžádáte. Na danou adresu fyzicky vůbec nemusíte chodit.

Kromě toho vám takové virtuální sídlo Praha daruje větší profesionalitu a důvěryhodnost u klientů i obchodních partnerů. Adresa z centra Prahy prostě vypadá dobře. Navíc se uvádí, že v Praze je mnohem nižší šance kontroly ze strany finančního úřadu. V hlavním městě sídlí tolik firem, že je nemožné je stíhat kontrolovat.