Podnikové služby marně shánějí pracovníky. Nabízejí až 37 tisíc

Peníze

Peníze Zdroj: shutterstock.com

Mzdy na jednotlivých pracovních pozicích v bankovnictví a finančních službách
Mzdy na jednotlivých pracovních pozicích v IT a administrativě
Mzdy na jednotlivých pracovních pozicích
Mzdy na pracovních pozicích v marketingu
Mzdy na pracovních pozicích v obchodě
10
Fotogalerie

Pokud uchazeči ovládají jazyky a mají odborné znalosti, tak si mohou přijít na nadprůměrné mzdy. 

Silná expanze na trhu podnikových služeb způsobila, že v tomto sektoru roste poptávka po pracovní síle, zvyšují se také mzdy. Zatímco podle Českého statistického úřadu dosahuje průměrná mzda v české ekonomice 29 320 korun, tak specialista zákaznické péče bez praxe se znalostí dvou cizích jazyků může v Praze získat nástupní mzdu až 37 tisíc, v Jihlavě 35 tisíc korun. 

Nižší mzdy jsou v Brně nebo v Ostravě, kde dosahují 30 tisíc korun a nejnižší v Královéhradeckém kraji (kolem 25 tisíc korun). Vyplývá to z průzkumu, který zveřejnila společnostGrafton Recruitment.

Zatímco v minulosti byli poptávání především vysokoškoláci, nyní se centra poohlížejí i po lidech se středoškolským vzděláním. Největší nedostatek podle průzkumu je odborníků, kteří kombinují odborné znalosti s dobrou znalosti jazyků..

Ve fotogalerii najdete mzdový přehled v České republice:

Nejedná se přitom o neobvyklé jazyky - nedostatek je pracovníků se znalostí plynulé angličtiny nebo němčiny. „Na trhu práce je cítit skutečně silný nedostatek německy hovořících pracovníků,“ říká Jonathan Appleton, ředitel ABSL. Firmy z podnikových služeb přitom dynamicky rostou, zhruba o 10 000 zaměstnanců ročně

Zaměstnanci kromě peněžní odměny obdrží ve firmách podnikových služeb také stále větší benefity.

Vysokému očekávaní uchazečů o práci ale stále nedostačují. „Dle našeho průzkumu se průměrná hodnota poskytovaných benefitů pohybuje okolo dva tisíce měsíčně, uchazeči ovšem očekávají zhruba pět tisíc korun za měsíc,“ vysvětluje Martin Ježek, obchodní ředitel Grafton Recruitment. 

Podívejte se, jak se v tomto roce budou vyvíjet mzdy:

Video placeholde
Jak se budou v tomto roce zvyšovat mzdy? Odpovídá Martin Ježek z personální agentury Grafton. • Arsen Lazarevič/E15