Režisér Sam Mendes se prý chystá na dalšího Bonda

Režisér Sam Mendes s hercem Danielem Craigem při natáčení bondovky Skyfall

Režisér Sam Mendes s hercem Danielem Craigem při natáčení bondovky Skyfall Zdroj: Profimedia.cz

Britský režisér Sam Mendes by mohl po komerčním úspěchu své bondovky Skyfall režírovat i další filmové dobrodružství agenta 007. Tvrdí to scénáristé posledních filmů o Bondovi, podle nichž již Mendes s dalším scénáristou Johnem Loganem vymysleli příběh příštího filmu.

Mendes ještě nepotvrdil, že bude režírovat další bondovku. Nicméně scénáristé Neal Purvis a Robert Wade, kteří se podepsali pod posledních pět filmů o populárním agentovi, uvedli, že „John Logan a Sam Mendes již přišli se zápletkou pro další film“.

„To usnadňuje situaci, protože příprava těchto filmů trvá hodně dlouho,“ řekl Wade při debatě na filmovém festivalu v Dauhá v Kataru. „Chtěli jsme toho nechat již po Quantum of Solace, ale je dobré odejít na vrcholu se Skyfall,“ dodal Purvis, který píše scénáře s Wadem již 28 let.

Na dotaz, co se nesmí objevit ve scénáři bondovky, Purvis odpověděl, že „cestování časem“. „A nesmíte ho zabít, i když nás to svádělo,“ dodal Wade.

Skyfall měl převážně příznivé kritiky a stal se finančně nejúspěšnějším filmem o Bondovi, když překonal rekord snímku Casino Royale z roku 2006. V Británii se stal nejnavštěvovanějším filmem roku během 12 dní.

Daniel Craig, který hrál Bonda v posledních třech filmech, se v této roli objeví i v dalších dvou snímcích. Mendes, který se proslavil v divadle v Londýně, dostal Oscara za svůj filmový debut Americká krása.