MIPIM AWARDS - budova Amazon Court

Na veletrhu MIPIM byla oceněna budova Amazon Court na Rohanském ostrově, která je v současné době ve výstavbě. Budova se stala vítězem mezinárodní soutěže Budova budoucnosti MIPIM Architectural Review 2008 v kategorii kancelářské budovy.

Na veletrhu MIPIM byla oceněna budova Amazon Court na Rohanském ostrově, která je v současné době ve výstavbě.

Budova se stala vítězem mezinárodní soutěže Budova budoucnosti MIPIM Architectural Review 2008 v kategorii kancelářské budovy.

Soutěž organizuje magazín Architectural Review ve spolupráci s největším evropským veletrhem nemovitostí MIPIM. O cenu se tradičně ucházejí projekty z celého světa.

Porota posuzuje přínos projektu pro své okolí, a to v rámci urbanistického designu a jeho humanistického pojetí, a také vlastnosti stavby zejména v kontextu zvýšení produktivity práce jako důsledku přívětivého pracovního prostředí.

V minulých letech získaly ve stejné kategorii toto ocenění například Al Sharq Office Complex v Bahrajnu či Savings Bank „Middelfart“ v Dánsku.

Ocenění budovy Amazon Court přináší mezinárodní uznání ještě před jejím dokončením, které je plánované na druhou polovinu roku 2009. „Amazon Court je již druhou budovou v Praze, která vítězstvím v této soutěži přispěla k renomé hlavního města. Tou první byla v roce 2003 opět budova projektu River City Prague, Danube House,“ komentuje ocenění Petr Urbánek, jednatel společnosti Europolis Real Estate Asset Management. Amazon Court je třetí kancelářská budova v projektu River City Prague společnosti Europolis. Hlavním architektem budovy je dánské studio Schmidt-Hammer-Lassen (SHL). Budovu, která nabídne necelých 20 000 m2 kancelářských ploch, staví společnost Metrostav.

Projekt River City Prague tak znovu potvrzuje nastavení těch nejvyšších ambicí pro další zástavbu a rozvoj území Rohanského ostrova. Europolis se rovněž účastní právě probíhajícího výběrového řízení na zástavbu západního okraje Rohanského ostrova.