Co vám (ne)uteklo: Levné obchody HalfPrice otevřou v Česku, autoprůmysl trpí, Google válčí...

Nabídne širokou škálu produktů od známých značek.

Nabídne širokou škálu produktů od známých značek. Zdroj: archiv e15

Nová maloobchodní síť HalfPrice z polské skupiny CCC vstupuje do České republiky.
HalfPrice první prodejnu otevře koncem září v Praze v Galerii Harfa.
Kulturní dům Eden půjde k zemi.
Automobilky tvrdě doplácejí na nedostatek komponentů - hlavně pak čipů - a s nimi i jejich dodavatelé. Odstávku výroby si zažily a dost možná znovu protrpí tuzemské závody Toyota i Hyundai, v minulém týdnu musela zásadně omezit výrobu i Škoda Auto. Dominový efekt takřka okamžitě pocítili čeští dodavatelé. 
Automobilky tvrdě doplácejí na nedostatek komponentů - hlavně pak čipů - a s nimi i jejich dodavatelé. Odstávku výroby si zažily a dost možná znovu protrpí tuzemské závody Toyota i Hyundai, v minulém týdnu musela zásadně omezit výrobu i Škoda Auto. Dominový efekt takřka okamžitě pocítili čeští dodavatelé. 
10
Fotogalerie

Nestíháte během pracovního týdne sledovat dění, nemáte čas vše přečíst? Právě pro vás jsme sestavili přehled toho nejzajímavějšího, o čem jsme v uplynulém týdnu v deníku E15 psali.

>>  Propouštění i milionové ztráty. Krize Škody Auto doléhá na dodavatele <<

Automobilky tvrdě doplácejí na nedostatek komponentů - hlavně pak čipů - a s nimi i jejich dodavatelé. Odstávku výroby si zažily a dost možná znovu protrpí tuzemské závodyToyota i Hyundai, v minulém týdnu musela zásadně omezit výrobu i Škoda Auto. Dominový efekt takřka okamžitě pocítili čeští dodavatelé. 

>>  Do Česka vstupuje nová síť prodejen HalfPrice. Nabídne nízké ceny <<

Nová maloobchodní síť HalfPrice z polské skupiny CCC vstupuje do České republiky. První prodejnu otevře koncem září v Praze v Galerii Harfa.

>>  Ve hře je i druhá česká gigafactory. Továrnu na baterky nechce stavět jen Volkswagen <<

Gigafactory, investice za desítky miliard korun, by nakonec v Česku nemusela vzniknout jen jedna, ale rovnou dvě. Informace zdrojů blízkých vyjednávání ministerstva průmyslu a obchodu s investory nepřímo potvrdil deníku E15 i sám šéf úřadu Karel Havlíček (za ANO): „Mohu říci, že nejednáme pouze s Volkswagenem, chceme být absolutně otevření, fér a transparentní vůči všem zájemcům,“ uvedl. „Nemůžeme vyloučit, že by tady vznikla i druhá gigafactory, byť by to samozřejmě bylo investičně náročné.“

Video placeholde
Gigafactory Volkswagen v Česku - pozitiva a negativa • Videohub

>>Google a Microsoft se chystají na válku. Jejich mírová dohoda skončila <<

Ve Spojených státech se zřejmě schyluje k velkému a dlouhodobému konfliktu mezi technologickými giganty Google a Microsoft. Letos na jaře totiž vypršelo příměří, které korporace uzavřely před téměř šesti lety. A zprávy ze zákulisí obou společností napovídají, že konkurenti se skutečně připravují na otevřenou válku.

INTERNATIONAL E-COMMERCE SUMMIT 2021

>>Air Bank to schytává za blokování nákupu kryptoměn <<

Čeští kryptoměnoví fanoušci vyhrožují Air Bank bojkotem. Sociální sítě firmy zahltily dotazy, jak u ní nejrychleji zrušit účet. Důvodem je nedávná změna firemní politiky, kdy banka začala blokovat posílání peněz na zahraniční burzy virtuálních měn. K těmto transakcím přistupují obezřetně také ostatní v tuzemsku působící finanční domy. Z odpovědí jejich zástupců pro E15.cz ale vyplývá, že se zdráhají jít cestou automatických restrikcí.

>> Zchátralý Eden půjde k zemi. Nahradí ho byty a nový kulturák <<

Dvě desítky let uzavřený Kulturní dům Eden ve Vršovicích nahradí novostavba s nájemními byty, obchody a víceúčelovým sálem pro 600 lidí. Praha 10 vypsala architektonicko-urbanistickou soutěž na nový objekt. Investici předběžně odhadla na 650 milionů korun.

Připomeňte si také díly podcastu E15, které vyšly tento týden: E15Cast