Chcete půjčku na bydlení?

Lidé pochopitelně chtějí a potřebují někde bydlet. Bez střechy nad hlavou by se každému jeho život natolik zkomplikoval, že by to bylo neúnosné.

Lidé pochopitelně chtějí a potřebují někde bydlet. Bez střechy nad hlavou by se každému jeho život natolik zkomplikoval, že by to bylo neúnosné. Zdroj: Pixabay

V dnešní době už je prakticky vyloučené, aby člověk neměl žádné bydlení, a přitom žil jako plnohodnotný občan. To je navzájem neslučitelné, protože bez vlastní střechy nad hlavou není člověk a jeho majetek v bezpečí a bez adresy je každý natolik nedosažitelný a podezřelý, že mu stěží někdo nabídne dobré zaměstnání a další benefity.

Bydlet tedy my lidé musíme. Jenže kde? Jako malí sice žijeme u rodičů, přesně v duchu tradic, jenže v dospělosti už by tomu tak být nemělo. Dospělí lidé by se měli postavit na vlastní nohy, a tedy si i sehnat nějaké to vlastní ubytování.

Mnozí z nás v takových chvílích touží po bydlení v nějakém vlastním objektu. Ať už jde o dům nebo byt, představuje taková vlastní nemovitost jistotu, že se člověk neocitne z cizí vůle na ulici, plus jde o majetek, který má svoji nezpochybnitelnou hodnotu.

Ovšem na takové bydlení mnozí z nás nedosáhnou. Ony miliony, které vlastní nemovitost stojí, našinci obvykle k dispozici nemají, a tudíž si ji za své koupit nemohou, a ani na půjčku se nedá vždy spolehnout. Přestože by si třeba někdo půjčil rád, jenže mu nikde nedají k dispozici tolik, aby to na vlastní bydlení stačilo.

Lidé pochopitelně chtějí a potřebují někde bydlet. Bez střechy nad hlavou by se každému jeho život natolik zkomplikoval, že by to bylo neúnosné.Lidé pochopitelně chtějí a potřebují někde bydlet. Bez střechy nad hlavou by se každému jeho život natolik zkomplikoval, že by to bylo neúnosné. | Pixabay

A když si tak člověk nemůže koupit nemovitost k bydlení do svého soukromého vlastnictví, může se mu hodit třeba i hypotéka na družstevní byt.

Takový družstevní byt má sice ve srovnání s bytem vlastním i své nevýhody, hlavně tu, že se zde nejedná o vlastnění onoho bytu, ale o vlastnictví poměrné části objektu, ve kterém se nachází, ale přesto jde o bydlení, které se podobá osobnímu vlastnictví.

Vhodně zvolená nebankovní hypotéka družstevní byt zaplatí též. Sice bývá o něco dražší, ovšem vzhledem k tomu, že jsou družstevní byty levnější, na ni dosáhne i ten, kdo by u půjčky na soukromý objekt neuspěl.