Průzkum: Dobré bydlení je pro nás prioritou i na dovolené

...

... Zdroj: Shutterstock.com

...
...
...
4
Fotogalerie

Při výběru dovolené je pro nás nejdůležitějším faktorem dobré ubytování. Výběr dovolené ovlivní u 60 procent Čechů. Nezapomínáme ale ani na cenu. Při rozhodování kam, nás ovlivní fotografie a detailní popis ubikace. Více než čtvrtina Čechů někdy měla problém s ubytováním, konkrétně neodpovídalo daným informacím. To vše vyplynulo z výzkumu Raiffeisen stavební spořitelny.

Když si jdeme vybírat dovolenou, už málokdy sáhneme po katalozích cestovních kanceláří. V České republice se momentálně největší oblibě těší portály, které shromažďují informace o nejrůznějších ubytovacích zařízeních. Můžeme jmenovat Booking nebo Trivago. Dále mezi dosti využívané stránky patří Airbnb, ty nabízí ubytování v soukromí.

Přes tyto weby si dovolenou hledá 56,8 procenta Čechů. A je jedno, jestli jde o dovolenou v tuzemsku nebo v zahraničí. Na těchto portálech si jednoduše navolíte vaše kriteria a poté vám vyjedou nabídky. U finálního výběru nás pak ovlivní právě fotografie a popisy pokojů, vybavení nebo služby.

Reklamaci se někdy nevyhneme

Ne vždy je ale vše tak pozitivní a my nedostaneme přesně to, co jsme očekávali, a bylo nám nabízeno. Tuto skutečnost potvrdila čtvrtina dotázaných. Těchto 27,2 procenta Čechů v minulosti muselo ubytování dovolené reklamovat. Asi polovinu z těchto reklamací způsobilo neodpovídající ubytování nebo vybavení pokojů. Dále byly reklamace kvůli kvalitě služeb a stravy.

„Pokud s ubytováním nejste spokojení, řešte to s personálem na recepci či s vedením hotelu ihned po příjezdu. Mnoho lidí si reklamaci nechává až na návrat domů a dovolenou si zbytečně pokazí tím, že ji stráví tam, kde jim to nevyhovuje. Přitom hotel může mít volný pokoj lépe odpovídající vašim představám, který vám může nabídnout,“ uzavírá Lenka Molnárová z Raiffeisen stavební spořitelny.