Klienti Air Bank mohou nově investovat do podílových fondů

Air bank

Air bank Zdroj: Anna Vackova, E15

Air Bank
2
Fotogalerie

Air Bank rozšiřuje svou nabídku o jednorázové investování do podílových fondů. Cílem banky jsou především klienti, kteří dnes do podílových fondů investují v jiných bankách.

„S pomocí investic do podílových fondů mohou klienti zhodnocovat peníze, které nebudou nějakou dobu potřebovat vůbec. A to při akceptování určitého rizika za potenciálně vyšší výnos, než jaký dnes nabízí spořicí účty,“ říká Filip Zavřel, vedoucí Oddělení každodenních služeb Air Bank.

Air Bank nejprve svým klientům nabídne jednorázové investice do šesti různých podílových fondů od společností Conseq a Generali Investments CEE. Investovat mohou prostřednictvím svého internetového bankovnictví. Až do konce roku 2019 je služba nabízena bez vstupních poplatků.

Možnost investování bude nejprve v pilotním režimu pro vybranou skupinu klientů, kteří o investování projevili zájem už v minulosti. Ale už brzy banka nabídne investice všem svým klientům. Protože je investování mezi Čechy stále oblíbenější, plánuje Air Bank do budoucna rozšířit nabídku investování i o další možnosti.