Cashback je nyní atraktivnější: až 3 000 korun při jakémkoli nákupu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Pokladna
Maloobchod
..
..
5
Fotogalerie

Peníze na pokladně při platbě kartou za zboží namísto vybírání z bankomatu – šikovná služba, jenže v praxi ji zákazníci spíše nevyužívali. Nově proto vyberete až tři tisíce i když budete kupovat třeba jen žvýkačky.

Doposud bylo možno formou Cashback vybírat hotovost jen do výše 1 500 korun. Podmínkou byl nákup alespoň za 300 Kč. Suma sumárum dvě limitující omezení. Cashback přitom nic nestojí, což pro výběry z bankomatu platit nemusí. Jen pro zajímavost, obě podmínky platí od roku 2006, kdy byla služba zavedena.

Od července platí nová pravidla, ruší se limit 300 korun jako minimální výše nákupu, vybírat tak teoreticky můžete i při nákupu za korunu. Samozřejmě za podmínky, že platíte kartou a obchodník Cashback nabízí. Banky zpravidla umí Cashback při platbě debetní kartou, některé umožní čerpat i limit kreditní karty.

Cashback tak může být alternativou pro výběr hotovosti v oblastech, kde nejsou dostupné bankomaty. V současné době poskytuje Cashback téměř 10 tisíc obchodních míst, mezi nimi i velké řetězce, například Albert, Globus, Coop, Penny Market nebo čerpací stanice EuroOil.

Informace o poskytování služby Cashback by měla být vylepena v provozovně obchodníka. Součástí samolepky jsou také informace, pro které karty je služba nabízena.

Využíváte Cashback?