Jen přiložit kartu a přispět na dobrou věc... UniCredit Bank zavádí charitativní kiosky

UniCredit Bank

UniCredit Bank Zdroj: profimedia.cz

UCB_kiosek
Ilustrační foto
3
Fotogalerie

Charitativní kiosky od UniCredit Bank ve spolupráci se SoNet, Payment4U a Mastercard umožní uhradit příspěvek pomocí bezkontaktní platební karty či mobilní platební peněženky. Autoři si od projektu slibují, že se proces darování zrychlí, zaujme více dárců a propojí charitu s moderními technologiemi. 

První kiosky budou otestovány v Praze v katedrále sv. Víta, v chrámu sv. Mikuláše na Malostranském náměstí, v kostele Panny Marie Vítězné – Pražského Jezulátka a v prostorách UniCredit Bank na náměstí Republiky na Praze 1.

UniCredit Bank pořídí v prvním kole celkem deset kiosků, které zdarma zapůjčí vybraným charitativním institucím v České republice a na Slovensku. Zkušenosti v zahraničí ukazují, že předem určená výše příspěvku spojená s možností zaplatit jej kartou či mobilní peněženkou vede k jejich nárůstu až o 30 procent. 

Výši daru a potvrzení o uskutečněné transakci pak vidí návštěvník díky inteligentnímu LED systému.

Charitativní kiosky by se mohly uplatnit u církevních institucí, v charitativních a humanitárních organizacích, spolcích na obnovu kulturních památek nebo třeba v zoologických zahradách.