UniCredit Bank spouští Apple Pay

Apple Pay

Apple Pay Zdroj: Profimedia

UniCredit Bank
Apple
Apple má záložní plán při eskalaci obchodní války s Čínou. iPhony by montoval v Indii.
Aplikace Wallet na iPhonu
Apple Pay
9
Fotogalerie

Debetní karty si tak můžete nahrát do digitální peněženky některého z chytrých zařízení Apple a díky NFC technologii jimi platit pohodlně a bezpečně.

Nová služba je dostupná pro klienty UniCredit Bank s kartou Mastercard, kteří vlastní některé zařízení Apple. S Apple Pay mohou klienti bezkontaktně platit v obchodech, na internetu i vybírat hotovost z bankomatů s bezkontaktní technologií.

Přes 40 procent Čechů s sebou běžně nosí 2 a více platebních karet. Díky Apple Pay odpadá hledání plastové karty v peněžence nebo přepisování údajů z karty při placení na internetu. Jednoduše stačí při placení použít chytrý telefon nebo hodinky, které jsou vždy po ruce,“ komentuje Tomáš Drábek, šéf ratailového a privátního bankovnictví.

Bezpečnost je klíčovou charakteristikou Apple Pay. Pokud použijete kreditní nebo debetní kartu k placení prostřednictvím Apple Pay, její číslo není uchováno v mobilním zařízení, ani na serverech společnosti Apple. Místo toho je unikátní číslo přiřazeno, zašifrováno a bezpečně uloženo v bezpečnostním prvku přímo na zařízení. Každá transakce je schválena jednorázovým bezpečnostním kódem.

Bezkontaktní platby Apple Pay lze uskutečnit prostřednictvím jednotlivých zařízení Apple – iPhone, Apple Watch, iPad nebo počítače MacBook. S Apple Pay lze platit na všech bezkontaktních terminálech doma i v zahraničí, stejně, jako bezkontaktní platební kartou – tedy přiblížením zařízení k platebnímu terminálu umožňující bezkontaktní platby. Službu je možné navíc využít i při online transakcích.

Z průzkumu banky vyplynulo, že 40 procent respondentů využívá nebo chce využívat služby Apple Pay nebo jinou mobilní platební a digitální peněženku. Drtivá většina respondentů (85 procent) uvedla, že hlavním důvodem pro využívání služeb placení mobilním telefonem je jeho pohodlnost a rychlost, 45 procent respondentů dále potvrdilo, že rádi využívají moderní služby a téměř třetina chce mít veškeré karty v jednom zařízení.