Klienti Air Bank a tzv. Černý pátek: 25 milionů „padlo“ jen za elektroniku

Electroworld, elektronika

Electroworld, elektronika Zdroj: ctk

Air Bank
Kanceláře Air Bank
Alza.cz
elektronika
Alza.cz
8
Fotogalerie

Americký svátek po česku – nakupujeme v poklidu a máme rádi internet, prim hraje elektronika. Na Černý pátek utratili klienti Air Bank 25 milionů z toho 10 „mega“ online.

Počet i objem nákupů, které klienti Air Bank zaplatili kartou v kamenných obchodech a na internetu, rostou už od začátku listopadu. Zvyšující se předvánoční nákupní horečka se výrazně projevila u e-shopů, kde počet nákupů zaplacených kartou vzrostl oproti začátku listopadu o 24 procent. Celkově se útrata klientů Air Bank v e-shopech od začátku měsíce blíží miliardě korun.

V pátek 23. listopadu (Black Friday) zaznamenaly velký zájem nakupujících obchody s elektronikou, ve kterých klienti Air Bank utratili téměř 25 milionů korun. Z toho rekordních skoro 10 milionů připadlo na nákupy elektroniky přes e-shopy.

Ostatně zaplatit vánoční dárek kartou Air Bank se vyplatí, minimálně tisícovce šťastlivců:

Černý pátek se postupně z jednodenní akce překlápí do vícedenní slevové nabídky, Air Bank proto poskytuje i týdenní srovnání. V týdnu od sedmnáctého do třiadvacátého listopadu utratili klienti Air Bank kartou celkem 1,165 miliardy, což je o pětatřicet milionů víc, než týden předtím. Jen na elektroniku padlo v tomto týdnu 48,5 milionu korun.