Letošní hit dovolených: Zápůjčka aut

HoppyGo

HoppyGo Zdroj: HoppyGo

Sdílení aut je žádaná služba
Dieselová auta
Sdílený elektromobil
Sdílený elektromobil
Anitime sjednocuje design svých vozů ve všech městech a v Praze rozšiřuje flotilu o dvě stovky vozů
6
Fotogalerie

V letošním roce vzrostl zájem Čechů o dovolenou v tuzemsku. Spolu s tím se zvýšila i poptávka po zápůjčkách automobilů. Ta před začátkem letní sezóny vzrostla o 37 procent. Ukazují to údaje P2P carsharingové společnosti HoppyGo. Zájem je jak o dlouhodobé zápůjčky, tak o nejrůznější speciály.

Na jak dlouho si auta půjčujeme

Průměrná délky zápůjčky jsou 4 dny. U dlouhodobých pronájmů můžete využít nejrůznějších speciálních balíčků, které tyto delší pronájmy zvýhodní.

Lidé si chtějí častěji půjčovat vozy typu MPV. Hlavním důvodem je jejich velikost. Zvýšil se ale i zájem o kabriolety, ty si klienti půjčují především na prodloužené víkendy. Velkým hitem letošní sezóny jsou ale obytné vozy. Je to dobré řešení situací, kdy jsou přeplněné kempy nebo se nám nechce do stanu a není šance získat pokoj například v hotelu nebo penzionu.

„Letos se v nabídce automobilů objevila i řada novinek, o které mají uživatelé enormní zájem. Hitem jsou především dodávky uzpůsobené na kemping jako například Volkswagen Transporter s obytnou vestavbou Visu, který si zájemci bookují na celý týden,“ dodává Robin Švaříček, CEO Carsharingu HoppyGo.

Loňská čísla

Uživatelé v loňském roce najezdili v průměru za jednu zápůjčku o 35 procent více než v roce 2018, k čemuž výrazně přispěla letní sezona, kde průměrný nájezd činil takřka 700 kilometrů. Úměrně k počtu nabízených vozů rostl i počet poptávek, který oproti předcházejícímu roku stoupl o 48 procent.