Než si vyberete z bankomatu... Vyzkouší ho tento robot

Robot YuMi vyvinutý společností ABB

Robot YuMi vyvinutý společností ABB Zdroj: ABB

Robot YuMi vyvinutý společností ABB
Bankomat
Bankomat
Bankomat Air Bank
Výběr z bankomatu
8
Fotogalerie

Pokrok nezastavíš, seznamte se s robotem YuMi, který po nocíh testuje bankomaty a záměrně dělá lidské chyby.

Aby finanční transakce byly dobře zabezpečené, nejméně jednou za půl roku se software bankomatu aktualizuje na novou verzi, případně se instaluje bezpečnostní záplata. Před instalací nového softwaru je však třeba tento software důkladně prověřit – a v této chvíli nastupuje YuMi (video). Pro testování běžných operací s bankomatem, jako je například vložení karty, zadání kódu PIN, a odebrání či vložení bankovek, tak, jak to běžně dělají lidé.

Prototyp robota se dvěma pažemi vznikl v ústředí společnosti Abrantix ve Švýcarsku, znamená pro zkušební pracovníky softwaru pro bankomaty zásadní změnu. Systém s robotem YuMi nahrazuje tradiční ruční testování, při kterém zkušební pracovníci nejen museli strávit stovky hodin u bankomatu, ale také zde hrozilo riziko lidských chyb.

Automatizace zvýšila rychlost vývoje softwaru. Developeři během dne vytvářejí nové funkce pro software bankomatu. Tyto funkce pak hned nato v noci robot YuMi automaticky testuje a výsledky se kontrolují následující den. To skýtá zkušebním pracovníkům čas na práci na smysluplnějších úkolech.

Zapomněli jste v bankomatu peníze? Zde je 6 kroků, které musíte udělat >>>