Pohonné hmoty dál zlevňují, jsou nejnižší od loňského jara

Benzín

Benzín Zdroj: profimedia.cz

Benzina
Benzín
Benzín
4
Fotogalerie

Pohonné hmoty v Česku nadále zlevňují. Cena benzinu Natural 95 od minulé středy klesla o 13 haléřů na průměrných 31,61 koruny za litr. Nafta se prodává za 31,19 koruny za litr, což je o 14 haléřů méně než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny paliv sleduje.

Pohonné hmoty zlevňují zhruba od poloviny ledna. Za tu dobu už průměrná cena benzinu klesla o 80 haléřů a nafty o 90 haléřů. Natural 95 je tak nyní nejlevnější od loňského dubna a cena nafty je nejnižší od loňského března.

Nejlevněji mohou natankovat řidiči v Jihočeském kraji. Benzin tam v průměru stojí 31,13 koruny za litr, za litr nafty řidiči zaplatí průměrně 30,70 koruny. Pod 31 korun se cena dieselu dostala ještě v dalších šesti krajích.

Naopak nejdražšími regiony jsou pro motoristy Praha a Vysočina. V hlavním městě je nejdražší Natural 95, za který motoristé platí v průměru 32,15 koruny za litr. Nad 32 korunami se cena benzinu drží ještě na Vysočině. U nafty je pořadí opačné. Nejdražší je na Vysočině, kde stojí 31,77 koruny za litr. V Praze je o haléř levnější než na Vysočině.