Pohonné hmoty opět mírně zlevnily

Benzín

Benzín Zdroj: profimedia.cz

Benzín
2
Fotogalerie

Pohonné hmoty v České republice v uplynulém týdnu opět mírně zlevnily. Cena benzinu Natural 95 od minulé středy klesla o šest haléřů na průměrných 32,05 koruny za litr a cena nafty o čtyři haléře na 31,67 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny paliv sleduje.

Nejdražší paliva řidiči natankují na Vysočině, která tak v ceně pohonných hmot předběhla Prahu. Benzin na Vysočině vyjde v průměru na 32,66 koruny za litr a diesel na 32,30 koruny za litr. V Praze je motoristé natankují v průměru o deset haléřů levněji. Natural prodávají pražské čerpací stanice za průměrných 32,56 koruny za litr a naftu za 32,20 koruny za litr.

Nejlevnější pohonné hmoty jsou v Karlovarském kraji. Benzin tam stojí v průměru 31,53 koruny za litr a za naftu lidé zaplatí průměrných 31,19 koruny za litr.

Natural 95 zdražoval v Česku od poloviny dubna do počátku června, od té doby se jeho průměrná cena postupně snižuje. Cena dieselu rostla do počátku října, v jehož první dekádě se dostala nad 32 koruny za litr. V posledních dvou měsících klesá.