Pohonné hmoty v uplynulém týdnu zdražily

benzin

benzin Zdroj: profimedia.cz

bývalá čerpačka OMV v nových barvách Benziny
Benzina rozjíždí prodej nového paliva Efecta
MOL pokračuje v přestavbách svých čerpacích stanic
Benzina rozjíždí prodej nového paliva Efecta
Efecta
6
Fotogalerie

Pohonné hmoty v uplynulém týdnu zdražily. Průměrná cena benzinu Natural 95 stoupla o devět haléřů na 33,35 koruny za litr a nafta stála ve středu v průměru 32,47 koruny za litr, což je o dva haléře více než před týdnem. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

V předchozím týdnu ceny pohonných hmot stagnovaly a předtím dva týdny klesaly. Maxim za posledních 3,5 roku dosáhly počátkem června a pak znovu před polovinou července. Průměrná cena Naturalu 95 se na začátku června přiblížila úrovni 33,50 koruny za litr a u nafty přesáhla 32,60 koruny za litr. Motoristé tak platili nejvíce od prosince 2014.

Jednoznačně nejdražší pohonné hmoty má nadále Praha, kde litr benzinu koupí řidiči v průměru za 34,29 koruny a litr nafty za 33,45 koruny. Hlavní město je tak jediným regionem, kde průměrná cena benzinu přesahuje 34 korun a cena nafty 33 korun. Na rovných 33 korun za litr pak stoupla průměrná cena nafty na Vysočině.

Naopak nejlevnější jsou pohonné hmoty v Jihočeském a Ústeckém kraji. Na jihu Čech vyjde litr benzinu na 32,86 koruny a litr nafty na 31,97 koruny, v Ústeckém kraji na 32,87 koruny a 31,97 koruny. Pod 33 korunami za benzin a pod 32 korunami za naftu se drží ceny ještě v Královéhradeckém kraji.