Pohonné hmoty zlevnily o korunu, benzin je za 30 korun

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Benzín
Benzín
Benzina
4
Fotogalerie

Pohonné hmoty v Česku nadále zlevňují. Pokles cen za poslední týden zrychlil, rozdíl je téměř korunový.

Litr benzinu se prodával ve středu u čerpacích stanic v průměru za 30,09 koruny, což je o 97 haléřů méně než před týdnem. Naposledy se Natural 95 za cenu kolem 30 korun prodával v listopadu 2017. Nafta proti minulému týdnu zlevnila o 87 haléřů na 29,73 koruny a je nejlevnější za dva roky. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny paliv sleduje.

Průměrné ceny pohonných hmot v Česku klesají od poloviny ledna. Za tu dobu se už průměrná cena benzinu i nafty snížila zhruba o 2,30 koruny. Analytici před týdnem uvedli, že trend svižného poklesu cen bude pokračovat kvůli razantnímu propadu cen ropy na světových trzích a opatření proti šíření nového koronaviru.

Nejdražší pohonné hmoty jsou nyní v Praze, litr Naturalu 95 v metropoli stojí v průměru 30,93 koruny a nafty 30,54 koruny za litr. Naftu za více než 30 korun nabízejí ještě čerpací stanice na Vysočině a ve Středočeském a Jihomoravském kraji, v ostatních regionech je pod 30 korunami za litr.

Naopak nejlevnější pohonné hmoty mohou tankovat řidiči v Plzeňském kraji. Za litr Naturalu 95 tam v průměru zaplatí 29,39 koruny, nafta je vyjde na 29,16 koruny za litr.