Vodafone má nové tarify, výhodné jsou jen s internetem na doma

Vodafone

Vodafone Zdroj: profimedia.cz

Tarify Vodafone RED pro jednotlivce
Mobilní data
Big data
vodafone
Vodafone
8
Fotogalerie

Vodafone poráží i neporáží konkurenci. Pokud chcete jen internet v mobilu, je drahý, pokud máte internet na doma, je nejlevnější.

Skupina Vodafone před časem koupila společnost Liberty Global, která stála za UPC. Do tarifní nabídky Vodafonu se pohlcení UPC promítlo ihned – levnější tarif dostanete, pokud máte či si zřídíte pevný internet na doma. Operátor nově nabízí i datově neomezený tarif pro jednotlivce, je ale opravdu drahý: osmnáct stovek měsíčně s úpisem na 2 roky.

Kdo má internet od UPC, zaplatí zhruba o dvě stovky méně, no a kdo by se upsat nechtěl, ten si naopak připlatí 450 korun. Tarif se nelogicky jmenuje RED 20+20 GB a najdete ho v ceníku platném od 25. října 2019.

Další dva nižší tarify obsahují krom obligátního neomezeného volání a SMS buď 40 nebo 15 GB. Ten patnáctigigový vyjde zákazníky UPC na 600 korun měsíčně, což není špatné, výhodnost Vodafonu je hodně individuální, jelikož ušetřit se dá i ve větším počtu členů skupiny.

Nejasný ceník

Operátor totiž umí i datově neomezený tarif za 700 korun, opět ale musíte mít internet od UPC (399 korun měsíčně) + spokojit se z rychlostí 10 Mb/s. S rostoucím počtem čísel ve skupině cena za jednotku klesá. Vyznat se v ceníku Vodafonu je ovšem nadlidský úkol, jelikož ten je nelogický a dokonce ani názvy tarfiů neodpovídají tomu, co obsahují.

Pokud chcete primárně neomezená mobilní data jako jednotlivec, pak raději volte konkurenci. U T-Mobilu lze mít (datově) neomezený tarif vč. neomezeného volání a SMS už za 1 275 korun měsíčně (50 GB plnou rychlostí, pak 10 Mb/s).

U O2 za 1 299 (objem dat bez omezení, rychlost max. 20 Mb/s). Konkurence je tedy o pár stovek levnější – viděno optikou běžného uživatele, který chce primárně neomezená data v mobilu.