Podnikáte často výlety do zahraničí? Víme, jak ušetřit na cestovním pojištění

Zdroj: Kooperativa pojišťovna, a.s.

Trávíte často svůj čas za hranicemi? S četností cestování se bohužel zvyšuje i pravděpodobnost, že někdy skutečně dojde na chvíli, kdy budete potřebovat lékařskou pomoc. Přečtěte si, jak chytře nastavit cestovní pojištění, abyste ušetřili, ale byli vhodně pojištěni.

Když cestujete často do cizích zemí, ať už pracovně nebo za zábavou, důležitým opatřením, které byste měli mít vyřešeno, je pojištění léčebných výloh. Protože akutní bolesti a náhlá zranění se bohužel nevyhýbají ani chvílím, když jste mimo Českou republiku.

Proč cestovní pojištění

Akutní případy a nezbytnou péči sice můžete řešit přes modrou evropskou kartičku veřejného zdravotního pojištění. Ovšem zdaleka ne všechno, co s léčením souvisí, toto pojištění pokryje. Pokud vám nebude fyzicky dobře, nemusí být nutně těžko ani  vaší peněžence. Pro tyto situace je vhodné se pojistit cestovním pojištěním.

Jde například o spoluúčast, která může být vyžadována, léky, hospitalizaci, i nezbytné převozy spojené s vaším úrazem nebo nemocí a mnoho dalších situací, které se s léčením mohou pojit, a jež cestovní pojištění spolehlivě pokryje. I akutní zubní ošetření bývá obvykle jeho součástí.

Jak ušetřit na pojištění?

Než sjednávat několikrát do roka jednorázové cestovní pojištění, může být pro vás výhodnější dlouhodobé nebo celoroční cestovní pojištění do zahraničí. Ušetříte s ním čas, finance i starosti před cestováním. Při cestách po Evropě vás roční cestovní pojištění vyjde v základu kolem 1 000 Kč. Opakovaně se s ním můžete souvisle zdržovat v zahraničí i více než jeden měsíc, přičemž cena jednorázového krátkodobého pojištění by vás vyšla o něco málo méně než celoroční pojistka.

Celoroční cestovní pojištění oceníte i v situaci, když budete potřebovat pobyt v zahraničí neplánovaně o několik dní prodloužit, nebo pokud předem přesně nevíte, na jak dlouho potřebujete odcestovat.

Cestovní pojištění a koronavirus

Protože pojišťovny rychle reagovaly na situaci kolem onemocnění covid-19 a uzpůsobily své služby, v rámci krátkodobého pojištění můžete uplatňovat i náhradu výloh na léčení tohoto onemocnění, pokud vás covid-19 v zahraničí potká.

Dostupnost cestovního pojištění on-line

To, že krátkodobou pojistku sjednáte během několik málo minut přes internet, je běžnou záležitostí. Stejnou možnost máte i u celoročního cestovního pojištění. Výhoda ve sjednání on-line je, že máte možnost si prostudovat podmínky a rozmyslet, které pojištění je pro vás vhodnější a výhodnější. Připojištění zavazadel, úrazu, či pojištění odpovědnosti za způsobenou škodu jiné osobě, storno zájezdu či asistenční služby. Nabídka doplňkových služeb je široká.

Nespoléhejte se na to, že pokud by vám při vašem cestování něco bylo, vydržíte to a dojdete si k lékaři doma. Nemusí tomu tak vždy být.