Air Bank nabízí nové hypotéky. Banka slibuje flexibilní podmínky

Pobočka Air Bank ve Vodičkově ulici v Praze

Pobočka Air Bank ve Vodičkově ulici v Praze Zdroj: Anna Vackova/E15

Air Bank
Pobočka Air Bank
Airbank
Air Bank
Air bank
6
Fotogalerie

Narození dítěte, rozchod, změna výše platu. Podle průzkumu Air Bank se 92 procent Čechů během života s hypotékou potýká s něčím, co má vliv na její splácení. Air Bank tak vstupuje na trh s nabídkou nových hypoték, které by se měly umět životním situacím přizpůsobit. 

Většina lidí se dle banky na začátku splácení zajímá více o sazbu než o to, jestli se hypotéka za pár let dokáže právě nejrůznějším životním událostem přizpůsobit.

Banka tak spouští nové hypotéky s flexibilnějšími podmínkami, než na jaké jsme na trhu zvyklý. „Pokud bude mít klient nějaké peníze navíc, umožní mu banka hypotéku splácet rychleji. Když mu naopak budou peníze chybět, umožní mu splácet hypotéku o něco pomaleji, nebo si dokonce vzít část už zaplacených splátek pomocí Chytré rezervy zpátky,“ vysvětluje Jana Karasová, tisková mluvčí Air Bank.

Na hotový byt či dům

Hypotéku od Air Bank mohou klienti využít na koupi hotového bytu nebo domu. Možnost vzít si hypotéku také na výstavbu banka v tuto chvíli nepřipravuje. Hypotéku nabízí Air Bank pro financování koupě nemovitosti maximálně do 80 % její hodnoty (LTV). Banka zároveň sjednocuje svoji nabídku a u převedení hypotéky nově nabízí také maximální výši 80 % LTV místo původních 85 %.

Úrokové sazby zůstávají zachované a jsou stejné pro nové i převedené hypotéky, a to ve výši 1,99 % p. a. pro hypotéky od 1,5 milionu korun a 2,19 % p. a. pro hypotéky do 1,5 milionu korun. Stejná zůstává také pětiletá fixace. Alternativu v podobě pohyblivé sazby se stropem, která se měnila podle aktuální ceny peněz na trhu, banka už nebude pro nově uzavřené smlouvy nabízet.

Hypotéka bude bez poplatků za schválení, poskytnutí a čerpání, za vedení účtu a za odhad nemovitosti.