ČSOB a Poštovní spořitelna zavádí změny u kreditních karet

ČSOB

ČSOB Zdroj: Martin Pinkas, Euro

Pobočka ČSOB v Praze
2
Fotogalerie

Od 1. prosince 2017 mění obě banky parametry kreditní karty Standard. Novinky se rovněž týkají i Kreditky od Poštovní spořitelny. Sjednotí se nejenom podmínky těchto karet, ale i jejich design, přičemž odlišovat se budou pouze firemními barvami - tedy modrou a červenou a logem společnosti.

Nové kreditní karty s sebou přináší několik změn. Jedním z nich je garance TOP 3 podmínek financování, která bude spočívat v porovnávání nabídek ostatních bank dle výše RPSN a následném snižování vlastních úrokových sazeb tak, aby vždy patřily mezi tři nejvýhodnější nabídky na trhu.

V souvislosti s touto garancí banky snižují od 1. prosince úrokovou sazbu z 21,9 procenta ročně na 19,9 procenta ročně., 55 denní bezúročné období zůstává.

Pro klienty ČSOB bude ke kreditním kartám zavedena možnost sběru bodů do věrnostního programu Svět odměn, který byl doposud dostupný pouze pro klienty Poštovní spořitelny.

Odměna zůstane nezměněná, a to ve výši 0,5 procenta z hodnoty nákupu jako body do Světa odměn.

Změna parametrů se dotkne i poplatků. Klienti ČSOB i Poštovní spořitelny nově budou mít kreditní kartu bez poplatku za vedení při měsíční útratě aspoň 3000 korun.

Poplatek za vedení pak při nesplnění podmínky obratu bude pro klienty obou bank 30 korun měsíčně.