Moneta spouští nadaci Clementia. Klientům banky pomůže s oddlužením

Moneta Money Bank, ilustrační foto

Moneta Money Bank, ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Moneta Money Bank funguje pod současným názvem od roku 2016.
Akcie Monety jsou teď na pražské burze ty nejspíš vůbec nejsledovanější.
3
Fotogalerie

Nezletilé děti, na něž v rámci dědického řízení po zemřelých rodičích přechází závazky v podobě půjčky; oběti trestných činů a nezaviněných dopravních nehod s následnou trvalou zdravotní újmou, v jejímž důsledku přišly o zaměstnání a nejsou schopny dostát svým finančním závazkům... To jsou typické příklady klientů v závažné životní situaci, pro které vzniká Nadace Moneta Clementia. Ta je od 10. května připravena pomoci s oddlužením.  

Klienti, kteří se dostali do krizové životní situace a nejsou schopni uhradit své dluhy vůči Moneta Money Bank, mohou o pomoc požádat prostřednictvím online formuláře na stránkách Nadace Moneta Clementia.

Oprávněnost žádostí bude posuzovat nezávislá správní rada, složená ze zástupců odborné veřejnosti mimo banku: usedne v ní například vedoucí partnerka mezinárodní konzultační společnosti Ernst & Young pro Českou republiku Magdalena Souček, poslanec a předseda sněmovního podvýboru pro ochranu spotřebitele Patrik Nacher nebo auditorka a členka Rady České televize Zuzana Prokopcová. Předsedkyní správní rady se stala ombudsmanka Skupiny Moneta Stanislava Hejnová.

„Klientům dáme do jednoho dne od obdržení žádosti vědět, zda je tato formálně v pořádku, či potřebuje doplnění. Správní rada následně rozhodne, zda žádosti o oddlužení vyhoví. Pokud ano, připraví nadace potřebné kroky k oddlužení, klient pak na konci celého procesu obdrží certifikát od oddlužení,“ popisuje proces fungování nadace Stanislava Hejnová.

Příjem žádostí se spouští 10. května.