Půjčky si nejdříve pečlivě srovnejte

Zdroj: Ušetřeno.cz s.r.o.

Dnes je na výběr tolik půjček, bankovních i nebankovních, že je docela oříšek si mezi nimi vybrat tu správnou. Mnoho lidí navíc netuší, podle čeho si úvěr vybírat. Úroková sazba a výše splátky rozhodně nejsou dostatečnými kritérii. Kromě toho velmi záleží na tom, kolik si potřebujete půjčit. Jeden úvěr může být vhodný při nižších částkách, další zase při vyšších.

Základním ukazatelem výhodnosti půjčky není úroková sazba, nýbrž číslo udávající RPSN, tedy roční procentuální sazbu nákladů. V té jsou zahrnuty jak úroky, tak veškeré další poplatky. Některé společnosti totiž lákají na nízký úrok, už vám ale zapomenou říct, že si peníze naberou na dalších poplatcích.

Zjistěte, která půjčka vyjde nejvýhodněji právě vám

Pro zjištění, jaký úvěr se vám nejvíce vyplatí, je nejrozumnější využít nějakou online aplikaci na srovnání půjček online. Ušetří vám hodně práce, automaticky za vás provede srovnání u několika společností, takže si nemusíte sami dohledávat informace a vyplňovat kalkulačku na každé stránce zvlášť. Kolik si chcete půjčit a na jak dlouho, zadáte pouze jednou, pak si prostudujete všechny nabídky na jednom místě.

Tip:Vyzkoušejte srovnání půjček na Ušetřeno.cz. Během 2 minut si tady srovnáte úvěry od téměř dvacítky poskytovatelů, a pokud si vyberete, můžete úvěr rovnou online uzavřít. Většina poskytovatelů nabízí srovnání online.

Co za vás srovnání půjček nepohlídá

Žádný srovnávač však místo vás nezváží, zda je opravdu rozumné si daný úvěr vzít. Poradí vám, která neúčelová půjčka je nejlepší, pomůže vybrat hypotéku či jiný druh půjčky. Spočítat si, zda jste schopní splátky splácet, musíte sami.

Srovnávač za vás také nedokáže posoudit, zda na půjčku vůbec dosáhnete. Například se záznamem v registru dlužníků vám rozhodně nepůjčí každá společnost. Půjčky pro lidi se zápisem v registru existují, jsou však kompenzované vyšším úrokem.