Aplikace České spořitelny pro placení mobilem je zpět. Ze Saifu je nyní Poketka

Česká spořitelna

Česká spořitelna Zdroj: Profimedia.cz

Česká spořitelna
Česká spořitelna
Česká spořitelna
česká spořitelna
Česká spořitelna, Erste Group
9
Fotogalerie

Aplikace České spořitelny pro placení mobilním telefonem na bázi technologie NFC je opět dostupná. Banka musela přistoupit ke změně jména a aplikace je znovu ke stažení na Google Play.

O důvodech rychlého stažení aplikace Saifu krátce po spuštění jsme psali v článku Česká spořitelna musela stáhnout aplikaci Saifu. Ochranou známku už má jiná společnost. A jak již zde bylo avizováno, banka opravdu přistoupila ke změně jména. „Z důvodu rychlého umístění aplikace zpět do on-line obchodu Google Play jsme se rozhodli změnit její název z dosavadního Saifu na Poketka,“ vysvětluje Lukáš Kropík, tiskový mluvčí České spořitelny.

Všechny funkce aplikace jsou stejné jako před jejím přejmenováním. Kromě mobilních plateb umí Poketka vygenerovat tzv. jednorázovou platební kartu pro bezpečné platby v e-shopech či nabízí slevový program na bázi okamžitých slev. Nově je v aplikaci možné i přidání kreditní karty od Visa. Na možnosti platit i s kreditní kartou od Mastercard banka pracuje.

„Všichni klienti, kteří mají nainstalovanou aplikaci Saifu, s ní mohou bez problémů platit i nadále do konce září. Pokud by samozřejmě chtěli přejít na Poketku hned, stačí si ji nainstalovat,“ dodává Kropík.