Česká spořitelna do konce roku převede všechny klienty do internetového bankovnictví George

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Česká spořitelna
Česká spořitelna
5
Fotogalerie

Česká spořitelna odstartovala přechod všech klientů z internetového bankovnictví Servis 24 na aplikaci George.

 

Stávající internetové bankovnictví Servis24 využívá více než 1,5 milionů individuálních klientů Spořitelny. Zhruba 500 000 z nich již mělo šanci vyzkoušet si George v rámci pilotního provozu v roce 2017 a přes 300 000 již George využívá pravidelně. Banka nyní zahajuje kampaň, jejímž cílem je do konce roku převést všechny stávající uživatele Servisu24 do George.

George je postaven na platformě otevřeného bankovnictví a umožňuje přidávání aplikací třetích stran a nových funkcionalit. George zároveň přináší nové způsoby zabezpečení platebních transakcí. Již na podzim budou moci klienti Spořitelny s mobilní aplikací George platit u obchodníků místo karty přímo mobilem a budou si moci také připojit své účty v 8 jiných bankách. 

Doporučení v reálném čase

„George je první bankovní aplikací na trhu, která dokáže v reálném čase automaticky analyzovat finanční chování svých uživatelů a nabízet jim personalizovaná doporučení formou SMS zpráv nebo notifikací v aplikaci, které jim pomůžou s hospodařením. Aplikace klienta například sama varuje, když mu na účtu nezbývá dostatek peněz na zaplacení inkasa nebo trvalých příkazů. Naopak v případě, že limit internetových transakcí na kreditní kartě významně převyšuje klientovy reálné platby, George mu doporučí limit snížit. Aplikace také klienty upozorní na expiraci osobních dokladů, pojistných smluv nebo investičních produktů,“ uvádí Filip Zeman, ředitel Digitálních produktů a služeb České spořitelny.

„George přinese klientům také novou dvoufaktorovou metodu zabezpečení platebních transakcí skrze aplikaci George klíč. Ta se stane novým bezpečnostním prvkem, který bude klienta ověřovat osobním autentizačním PINem nebo biometricky při každém vstupu do George. Následná autorizace plateb v bankovnictví George bude probíhat pomocí osobního autorizačního PINu. George klíč tak nahradí stávající potvrzování přihlášení a plateb prostřednictvím SMS zprávy,” doplňuje Zeman.