Fio mění ceník. Některé poplatky snižuje, Europlatby budou zdarma

Fio banka

Fio banka Zdroj: SJu, Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Fio Banka
Fio banka,
Fio banka
4
Fotogalerie

Fio banka přistoupila k úpravě ceníku, od úterý 23. 4. tak ruší nebo snižuje hned několik poplatků. Mezi nejvýraznější změny patří Europlatby zdarma – bezplatné jsou všechny příchozí mezinárodní platby v EUR a všechny odchozí standardní Europlatby.

Další úpravy se týkají výběrů z bankomatů. Fio banka nabízí standardně 10 výběrů ze svých bankomatů měsíčně zdarma a až 5 výběrů z cizích bankomatů na základě sumy zaplacené kartou – za každé 4 000 korun jeden výběr zdarma. Nově banka svým klientům, kteří na začátku měsíce nemají žádný výběr z cizího bankomatu k dispozici, jeden daruje. Navíc poplatek za každý další výběr se snižuje z 30 korun na 25 korun.

Jeden výběr zdarma každý měsíc mají klienti Fio banky nově také v zahraničí. Zároveň banka zlevňuje další výběry na pevný poplatek 80 korun a ruší 0,5 procenta z vybírané částky, které bylo doteď součástí poplatku.

Klienti nově nebudou platit ani za změnu PINu v Internetbankingu nebo v bankomatu. Stejně tak nebudou platit děti a mladiství do 15 let za zaslání PINu poštou.

Poplatek za prioritní platbu, která dorazí na účet příjemce v jiné bance ještě týž den, v českých korunách je nově 29 korun. Poslední úpravou je snížení cen SMS hlásičů na 1 korunu.