Životní pojištění má zhruba polovina Čechů

ČSOB Pojišťovna

ČSOB Pojišťovna Zdroj: ctk

pojištění, dovolená, cestování, ilustrační  foto
.
Cestovní pojištění na hory
šéf ČSOB Pavel Kavánek
ČSOB
6
Fotogalerie

Dle ČSOB Pojišťovny přitom 2/3 lidí zažilo situaci, kdy by jeho služby využili.

Nezájem o životní pojištění je dlouhodobým fenoménem, který potvrzují i výsledky aktuálního průzkumu Instant Research pro ČSOB Pojišťovnu. Z dat vyplynulo, že životní pojištění nemá téměř polovina lidí. Většina dotázaných má navíc jen mlhavé představy o tom, co životní pojištění obnáší. Počet pojištěných sice mírně roste, zatím však pouze u mužů, u nichž překročil hranici šedesáti procent.

Důvodem může být mimo jiné i špatné povědomí o tom, co všechno životní pojištění zahrnuje nebo špatná zkušenost s „pojišťovákem“. Známé jsou také případy lidí, kteří si roky pojistku platili a když šlo do tuhého, pojišťovna jim řekla, že na jejich situaci se pojistka nevztahuje.

Dle ČSOB Pojišťovny u nás dojde za jeden den ke 4 pokousáním psem, ale i k 950 dopravním nehodám, 550 vážným onemocněním a 5 500 úrazům dospělých. S těžkou životní situací, ve které potřebovali právě třeba z důvodu nemoci či úrazu pomoc někoho z blízkých, se podle aktuálního průzkumu setkalo 6 z 10 Čechů.

Nejvíce se to přitom týká právě lidí, kteří žijí o samotě – jen pětině se něco takového nikdy nepřihodilo. Zároveň 32,1 procenta dotázaných chybí někdo, na koho by se mohli spolehnout v podobných situacích.