Akce bank pro školáky a studenty: ČS nabízí účet zdarma, Raiffeisenbank prémii pro aktivní mladé klienty

Na univerzitě

Na univerzitě Zdroj: UNIVERSITY_OF_THE_FRASER_VALLEY_PHOTOGRAPHY CC BY 2.0

Školní rok už je v plném proudu, některé finanční domy, tak dobu zahájení školních povinností využily a připravily akce pro školáky potažmo jejich rodiče.

Zkusili jsme zapátrat, které banky se pokusily dětem zpříjemnit podzimní měsíce z hlediska financí. Musíme říct, že mnoho akcí směrovaných školákům není, ale něco se přece jen našlo.

Česká spořitelna

Česká spořitelna momentálně dětem a studentům od 12 do 25 let nabízí účet zdarma, ke kterému dostanou 300 korun kapesného do začátku. Pokud si účet založíte, dostanete se do listopadového slosování o 3 MacBooky. Akce trvá do 31. 10. 2017.

ČSOB

ČSOB dětem a mladým může nabídnout různé bankovní nástroje. „Mladí klienti mohou využívat mobilní aplikaci ČSOB NaNákupy – mobilní peněženku, díky níž mají přehled o zůstatku a platbách kartou. Uloží si do ní elektronicky všechny věrnostní kartičky, aby je nemuseli nosit v peněžence, a pokud chtějí, mohou mobilem platit jak v obchodech, tak i bezpečně na internetu všude tam, kde uvidí logo Masterpass. Aplikace ČSOB NaNákupy se tak těmito funkcemi a přehledem o platbách stává užitečným pomocníkem při nakupování,“ uvádí Miloš Minčič, výkonný manažer ČSOB pro karty a mobilní platby.

Díky Cool kartě, kterou má ČSOB také v nabídce, mohou pak rodiče sledovat, jak to jejich potomkům s hospodařením s penězi jde. Na kartu jde dobít kapesné. Pokud dítě kartu použije, přijde rodičům bezplatná SMS. Děti do 15 let mohou využívat Dětské konto Slůně. Vedení účtu je zdarma, v osmi letech dostanou děti svou vlastní platební kartu. Přes tento produkt mohou děti i spořit, protože má výhodnější úročení.

Komerční banka

V Komerční bance je to spíše o zábavě, než o financích. „Děti a studenti, kteří v Komerční bance vlastní Dětské konto Beruška nebo Studentský účet G2 si mohou do nového školního roku přinést unikátní obrázek oblíbeného komiksového hrdiny na platební kartě. Komerční banka ve spolupráci s filmovým studiem Warner Bros. vydala jedinečnou edici platebních karet s motivem oblíbených hrdinů, kteří ztělesňují spravedlnost a boj za dobro. V první vlně nových komiksových karet KB je možné volit mezi Wonder Woman, Supermanem a Batmanem,“ řekl nám Michal Teubner, tiskový mluvčí KB.

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank v aktuální kampani nabízí ke studentskému účtu eKonto Student Premium bonus ve výši 100 korun měsíčně, a to pravidelně každý měsíc až do konce školního roku (tj. do 30. června 2018). Celkem tak mohou mladí lidé dostat 1000 korun. Tento bonus získáte, respektive vaši potomci, pokud v termínu od 15. září do 15. listopadu 2017 založíte e Konto Student Premium. Je však potřeba účet aktivně využívat. Uskutečnit tedy tři odchozí transakce. Nabídka je platná pro všechny studenty ve věku 15 až 26 let.

„Kromě již zmiňovaného finančního bonusu a výběrů z bankomatů všech bank v ČR a po celém světě bez poplatku, zahrnuje eKonto Student Premium zdarma vedení účtu v korunách a dalších 18 cizích měnách, vedení bezkontaktní nálepky a debetní karty, neomezený počet elektronických tuzemských transakcí, jednu příchozí/odchozí zahraniční platbu (EURO nebo SEPA platba) a neomezený počet bezhotovostních plateb z a do slovenské Tatra banky. Účet je tedy výhodný i pro studenty, kteří se chystají vycestovat a studovat v zahraničí či pro zahraniční studenty studující v ČR,“ uvádí banka Raiffeisenbank.