Kód Equa banky bude fungovat ještě do konce června

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

Minipobočka Equa Bank
Equa Bank
3
Fotogalerie

Kód Equa banky 6100 měl původně končit již nyní 16. května. Nakonec však ČNB povolila odklad a fungovat bude ještě další dva měsíce. Žádost o prodloužení vzešla od Raiffeisenbank, která Equa banku loni převzala.

Části klientů Equa banky přicházejí platby totiž stále na původní čísla účtů, proto Raiffeisenbank požádala ČNB o prodloužení platnosti kódu 6100. ČNB žádosti vyhověla.

„Česká národní banka nám povolila odklad do 30. června letošního roku,“ uvedl pro Peníze.cz Vladimír Kreidl, člen představenstva Raiffeisenbank, s tím, že probíhá velmi intenzivní komunikace, aby zbývající klienti informovali své zaměstnavatele, obchodní či soukromé partnery o změně kódu banky.

Číslo účtu před lomítkem většině klientů Equa bank zůstalo stejné, pouze došlo ke změně kódu Raiffeisenbank na 5500. Trvalé příkazy i SIPO Raiffeisenbank převedla do nového bankovnictví. Raiffeisenbank se dohodla s Českou správou sociálního zabezpečení a Úřadem práce ČR a klienti tak nemuseli hlásit změnu u důchodů, podpor v nezaměstnanosti či nepojistných sociálních dávek.