Zlatá koruna zná vítěze 20. ročníku

.

. Zdroj: pdMEDIA s.r.o.

Zlata koruna E15 pro web
2
Fotogalerie

Nejstarší soutěž finančních produktů u nás ocenila již po dvacáté aktuálně nejlepší finanční produkty na trhu. Porota ohodnotila celkem 190 produktů od 59 finančních společností ve dvaceti kategoriích. Zabodovaly především online produkty a ty, které myslí na uživatelský komfort. Poprvé byly hodnoceny i produkty podporující udržitelnost v nové kategorii Zelená koruna.

Nejvíce ocenění letos obdržela Moneta Money Bank včetně společnosti Moneta Stavební spořitelna (12). Moneta Money Bank dlouhodobě boduje především v digitálních produktech, jako například On-line hypotéka od Monety (první místo v kategorii Novinka roku) nebo Aplikace nová Moneta Smart banka (první místo v občanské kategorii Cena veřejnosti).

V počtu celkově oceněných produktů (10) je na druhém místě Česká spořitelna. Zlatou korunou ocenila Finanční akademie Zlaté koruny například její Hypotéku České spořitelny ve stejnojmenné kategorii.

Skupina ČSOB obdržela celkem sedm ocenění, Zlatou korunu obdržela společnost ČSOB Leasing v kategorii Leasing.

Tři Zlaté koruny si od poroty odnesla Fio banka,  a to v kategoriích Účty, Podnikatelské úvěry a Obchodování s cennými papíry. Velmi dobře si vedla také společnost Air Bank, kterou porota ocenila Zlatou korunou v kategoriích Bankovní úvěry a On-line aplikace.

V pojišťovnictví si letos nejlépe vedla Kooperativa pojišťovna, získala první místo v kategoriích Životní pojištění a Neživotní pojištění.

Novou kategorii Zelená koruna, ve které se hodnotí, jak produkt podporuje udržitelnost, ovládla Půjčka na udržitelné technologie od Komerční banky.

Společnost Česká podnikatelská pojišťovna si od poroty odnesla ocenění v podobě jedné Zlaté, Stříbrné i Bronzové koruny. Nejlépe si vedl její produkt Pojištění podnikatelů a průmyslu v kategorii Pojištění pro podnikatele.

V kategorii FinTech byly oceněny společnosti Portu, Roger a Twisto. Na prvních dvou místech v kategorii Penzijní spoření se umístily produkty od společnosti Conseq penzijní společnost.

Druhou občanskou kategorii Cenu podnikatelů ovládl produkt ProfiPlán od Generali České pojišťovny. Zlatou korunou byly oceněny také společnosti Uniqa pojišťovna v podkategorii Cestovní pojištění či Amundi investiční společnost za Podílové fondy.