Skupina Pavla Hubáčka koupila Grandhotel Pupp

Grandhotel Pupp

Grandhotel Pupp Zdroj: ctk

Grandhotel Pupp
2
Fotogalerie

Novým vlastníkem karlovarského Grandhotelu Pupp se stala společnost GHPCZ Invest Limited, která je součástí investiční skupiny UNICAPITAL finančníka Pavla Hubáčka. Nový vlastník chystá do hotelu investovat, informoval o to mediální zástupce hotelu Marek Pražák.

Akcie hotelu koupil nový vlastník od společnosti PND Kyresan. Ta jej ve dvou vlnách ovládla v loňském roce, když nejprve získala akcie rozhodujících spolumajitelů Grandhotelu Pupp a následně vykoupila i zbylé podíly drobných akcionářů.

Jeden z nejstarších tradičních hotelů v Evropě čekají pod novým vlastníkem investice do zkvalitňování služeb, zejména do vybavení pokojů a rekonstrukce servisních částí hotelu.

Zahájena byla již také rekonstrukce legendárního Becher ́s Baru, který je jedním ze společenských center karlovarského filmového festivalu. "Zcela nový Becher ́s Bar plánujeme otevřít již v dubnu, tedy ještě před letošním 52. ročníkem tradičního filmového klání," uvedla ředitelka hotelu Andrea Pfeffer-Ferklová.

Pupp je totiž i spoluzakladatelem nadace Film-.Festival Karlovy Vary, která je pořadatelem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a v Puppu také bydlí většina prominentních hostů festivalu včetně hollywoodských hvězd.

Ještě předchozí vlastník plánoval zapojit Grandhotel Pupp do dalších akvizic hotelů v Evropě. Tento plán má i nový vlastník. "Grandhotel Pupp je nejprestižnější tuzemskou značkou v hotelovém byznysu. Nyní jsme i dostatečně kapitálově silní na to, abychom ve spolupráci s vlastníkem postupně vytvořili hotelovou síť ve střední a východní Evropě," doplnila Andrea Pfeffer-Ferklová.

Společnost Grandhotel Pupp loni po majetkovém vstupu PND Kyresan navýšila své základní jmění o 306,6 milionu korun na celkových 459,9 milionu korun. V roce 2015 vytvořil hotel zisk 16 milionů korun.