Bitcoin - 5 důvodů pro vstup na tento trh v březnu 2021!

Zdroj: Bitclude

Cena bitcoinů v poslední době překročila 50 000 dolarů a stále roste. Lidé po celém světě se ptají, jestli je čas investovat své úspory do této kryptoměny. Níže přinášíme 5 důvodů pro vstup na tento trh v březnu 2021.

Rok 2017 byl pro bitcoin astronomicky úspěšný

V roce 2017 zažil bitcoin neuvěřitelný rok, kdy byli investoři odměněni 1350 procentním výnosem a historickým maximem 20 000 dolarů jako předčasným vánočním dárkem. V roce 2018 se však situace velmi lišila. Bitcoin ztratil více než 70 procent své hodnoty a na konci roku klesl ze 14 000 $ 1. ledna pod 4 000 $. Mnoho společností souvisejících se sektorem nepřežilo prodlouženou krypto zimu.

Rok 2020 pokračuje v rostoucích trendech

Na začátku roku 2020 začali bitcoinoví investoři rok v býčí náladě. Medvědí trh skončil a Bitcoineři hledali vhodný katalyzátor pro nový býčí běh. Pandemie COVID-19 však byla událostí černé labutě, která nalila studenou vodu na naděje býčích trhů. V březnu cena bitcoinu prudce poklesla na necelých 4000 USD, což je pokles o více než 50%, protože investorům na všech trzích šli do hotovosti, právě z důvodu pandemie. V roce 2020 opět překonaly bitcoiny všechny ostatní třídy aktiv a v posledních deseti letech téměř v jakémkoli časovém rámci. V roce 2021 tento trend pokračuje. Nejrychlejším způsobem nákupu bitcoinů je  platforma BitClude . Umožňuje vám nakupovat kryptoměny za české koruny platební kartou.

Výjimkou byl únor 2021, kdy došlo k náhlému poklesu bitcoinu. Jako důvod se nejčastěji uvádí investice Tesly.

Investují i velké firmy

Bitcoin lze určitě nazvat „králem spekulantů“. Za poslední rok se cena této nejslavnější kryptoměny zvýšila z méně než 10 000 USD na téměř 50 tisíc USD. Zvýšení řádově o 500% ročně z něj činí mimořádně „chutné sousto“ pro spekulanty na akciovém trhu, které také začíná přitahovat další typy hráčů, nejrůznější seriózní podniky. V únoru do Bitcoinu investovala i Tesla Elona Muska. Další podobnou událostí může být finální vstup Visa a MasterCard do bitcoinů, kdy bude možné kryptoměnu zpracovat běžnými platebními kartami. Díky tomu se může hodnota bitcoinu opět navýšit.

Bitcoinová síť se zvětšuje

Síť bitcoinů je větší než kdy jindy. Uživatelům je k dispozici více peněženek, burz a platforem. Navíc bitcoiny přijímá stále více prodejců. Existují dokonce i bitcoinové debetní a kreditní karty, které uživatelům umožňují utrácet své bitcoiny kdekoli. Tyto inovace znamenají, že bitcoiny budou v dohledné budoucnosti expandovat. Veřejnosti jsou navíc k dispozici různé finanční produkty založené na bitcoinech nové generace, jako jsou EFT. Každý z těchto produktů pomáhá vnést tradiční trh do krypto sektoru.

Bitcoin přidává nové funkce

Jako přední projekt na trhu Bitcoin nadále zaznamenává inovativní vývoj. Lightning Network je jeden upgrade, který poskytuje bitcoinům řadu nových funkcí. Lightning Network je off-chain řešení, které využívá soukromé platební kanály k eliminaci přetížení v řetězci.

Tento revoluční protokol druhé vrstvy také umožňuje bitcoinu využívat nové technologie na trhu. Například Lightning Network zavádí používání věštců do sítě bitcoinů. Věštci jsou off-chain senzory, které mohou spouštět akce v řetězci. Věštci jsou jednou z nejzajímavějších technologií na trhu. Rozšiřují použitelnost kryptoměn do nových výšin.