Bezrealitky.cz spouští novou službu pro zájemce o bydlení i vlastníky nemovitostí

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Unsplash

Bezrealitky.cz přichází s novou digitální realitní službou. Díky ní budeme moct sledovat vývoj prodejní ceny svých nemovitostí v čase a kontrolovat, jestli nepronajímáme pod cenou. Nebo si dokonce na modelovém příkladu neexistujícího domu či bytu hlídat ceny vysněného bydlení.

Novinka portálu Bezrealitky.cz se jmenuje „Moje odhady“. Podle portálu má totiž o skutečné hodnotě své nemovitosti představu jen minimum českých domácností.

Bezrealitky vyvíjí vlastní prediktivní model od roku 2019. Pracuje s celkovým profilem nemovitosti, tedy od lokality a stavebně technického stavu po nadstandardní výbavu. Na tomto základě potom model odhadne cenu. Na přání klientů bude portál ceny sledovat dlouhodobě a vypisovat je měsíc po měsíci do přehledného grafu. Tato funkce je zdarma zpřístupněna všem klientům v jejich zákaznickém účtu. Klienti zde mohou založit profil všem svým nemovitostem, které vlastní nebo si jej vytvořili modelově.

V Česku je realitní trh těžko čitelný 

Novinka by měla posloužit hlavně běžným českým domácnostem. Získají tak přehled o měnících se cenách svých bytů a domů. Budou se tak orientovat na rychle se měnícím realitním trhu. „Denně se setkáváme s tím, že lidé neznají pravou hodnotu svého bydlení. Ceny se na trhu mění tak překotně, že se v nich běžná domácnost nemá šanci vyznat. A tak se běžně stává, že zájemce o bydlení zbytečně propásne vhodnou příležitost pro prodej své nemovitosti nebo nechá ladem byt, přestože by si mohl pronájmem v klidu vydělávat na generální rekonstrukci,“ zmiňuje Hendrik Meyer, šéf EHS a Bezrealitky.cz.

Ti, kteří si budou chtít nemovitost teprve pořídit, zase mohou sledovat ceny svých vysněných nemovitostí a udělat si tak přehled o konkrétních cenových hladinách v jednotlivých lokalitách. Dlouhodobá znalost vývoje cen jim pak může pomoci při vyjednávání s majiteli.