Equa bank spustila nabídku investičních fondů. Investovat můžete on-line

Equa Bank

Equa Bank Zdroj: profimedia

Minipobočka Equa Bank
2
Fotogalerie

Equa bank přichází s nabídkou on-line investování do investičních fondů. Celý proces by měl být intuitivní a je postaven na plánování investičních cílů.

„Naším cílem je nabídnout investice co nejširšímu okruhu zájemců. Proto jsme se rozhodli pojmout celý proces tak, aby byl jednoduchý a srozumitelný pro každého, tedy i pro začínající investory. Klient si namodeluje životní situace, které ho čekají, a podle toho si zvolí odpovídající investiční možnosti a investiční přístup dle očekávaného výnosu a rizika,“ říká Petr Řehák, generální ředitel Equa bank.

Ve svém internetovém bankovnictví si tak zvolíte z nabídky životních situací, které chce investicí řešit. V nabídce jsou typické cíle, jako je například přilepšení na stáří nebo tvorba finanční rezervy.

Až do konce roku je nákup investičních fondů osvobozen od vstupního poplatku. Nulové poplatky jsou také za zřízení, vedení či zrušení investičního účtu, stejně jako za správu a úschovu cenných papírů. Neplatí se ani žádné výkonnostní poplatky.

Investice při platbě kartou

Zajímavostí nové nabídky je mimo jiné třeba i možnost automatické investice při každé platbě kartou. Je možné si nastavit, jak často a jaké částky (například 10, 20 nebo 50 Kč) chcete střádat při každém použití platební karty. Jakmile nastřádaná částka dosáhne 100 korun, jsou peníze investovány.

Před nedávnem oznámila svůj záměr nabídnout klientům možnost jednoduchého investování i Air Bank.