Benzin i nafta v Česku druhý týden po sobě zlevňují

Pohonné hmoty

Pohonné hmoty Zdroj: profimedia.cz

MOL pokračuje v přestavbách svých čerpacích stanic
MOL pokračuje v přestavbách svých čerpacích stanic
Benzina rozjíždí prodej nového paliva Efecta
Benzina rozjíždí prodej nového paliva Efecta
Pohonné hmoty dál zdražují
6
Fotogalerie

Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku druhý týden po sobě zlevňují. Vzdalují se tak od maxim za posledních 3,5 roku, kam ceny vystoupaly počátkem června a pak znovu před polovinou července. Průměrná cena benzinu Natural 95 klesla v uplynulém týdnu o 11 haléřů na 33,28 koruny za litr. Litr nafty stál ve středu v průměru 32,45 koruny za litr, což bylo o desetník méně než o týden dřív. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Na počátku června se průměrná cena Naturalu 95 přiblížila úrovni 33,50 koruny za litr a u nafty přesáhla 32,60 koruny za litr. Motoristé tak platili nejvíce od prosince 2014. Později v červnu pohonné hmoty po tři týdny zlevňovaly, po vzestupu v první polovině července se ceny v posledních dvou týdnech vrátily k poklesu.

Jednoznačně nejvíc si nyní čerpací stanice nadále účtují v Praze, kde litr benzinu koupí řidiči v průměru za 34,13 koruny a litr nafty za 33,35 koruny. Hlavní město je tak jediným regionem, kde průměrná cena benzinu přesahuje 34 korun a cena nafty 33 korun.

Nejméně řidiči platí za Natural 95 v Ústeckém a Jihočeském kraji, ve kterých stojí litr v průměru méně než 33 korun. Naftu za průměrnou cenu pod 32 korun tankují jen motoristé v Jihočeském, Ústeckém a Královéhradeckém kraji.