Česká spořitelna spustila aplikaci George klíč

Česká spořitelna

Česká spořitelna Zdroj: profimedia.cz

Aplikace nabízí rychlejší a bezpečnější způsob přihlašování do digitálního bankovnictví a potvrzování plateb. Pro přístup do digitálního bankovnictví i autorizaci veškerých plateb stačí zadat nastavený šestimístný PIN nebo využít biometrické údaje jako jsou otisk prstu či scan obličeje. V průběhu roku 2020 umožní Spořitelna skrze George klíč také autorizaci online plateb při nákupech kartou na internetu.

„Pro potvrzování plateb není potřeba složitě přepisovat SMS kódy a aplikace poskytuje ochranu před phishingovými útoky, kdy se útočníci pomocí falešných emailů nebo webů snaží od klientů vylákat například kód pro potvrzení platby z SMS zprávy,” říká Filip Zeman, ředitel digitálních služeb v České spořitelně a doplňuje: „George klíč také díky antivirového programu chrání samotnou aplikaci před vnějším napadením ze strany útočníka, ať už se jedná o phisingový nebo malwarový útok.”

Aplikace George klíč plně vyhovuje nové směrnice Evropské komise PSD2, která definuje požadavky na tzv. silné ověření klienta. Klienti, kteří nepoužívají aplikaci George klíč, mohou nadále potvrzovat všechny transakce v digitálním bankovnictví pomocí SMS kódu.