Finanční správa avizuje „vánoční provoz“, hotově zaplatíte naposled 19. prosince

Daně, koruny

Daně, koruny Zdroj: profimedia.cz

Finanční úřad
Finanční úřad.
Půjčka
Finanční úřad pro hlavní město Prahu
Formulář přiznání k dani z nemovitých věcí
7
Fotogalerie

Jste zvyklí nechávat nepříjemné věci na poslední chvíli? Pokud jde o daně, za poslední den roku považujte středu 19. prosince. Úředníci také slaví Vánoce, ale hlavně, naposled půjde platit v hotovosti.

Úředníci jsou vám ze zákona k dispozici v úřední dny od 8 do 17 hodin, nad rámec většinou platí tzv. klientský přístup, takže vše záleží na domluvě. I berňák ale slaví Vánoce, respektive provádí všemožné uzávěrky, atd. Hotově na pokladně tak daně zaplatíte naposled ve středu 19. prosince 2018. Pokladny zůstanou uzavřeny až do pondělí 7. ledna 2019.

Samozřejmě můžete stále zaplatit bezhotovostně, jen prostě počítejte s tím, že takové potvrzení o bezdlužnosti tzv. na počkání si přes Vánoce neodnesete, nelze se na to spoléhat. Finanční správa avizuje, že na Silvestra budou finanční úřady otevřeny od osmi do dvou hodin.

Od nového roku bude platit novinka, platba kartou, ale jen pro daňové nedoplatky ve vymáhání. Kvůli nákladům, které si účtují karetní společnosti, se platba daní kartou odkládá na neurčito.