Komerční banka představuje novinky, které usnadní zadávání plateb

Komerční banka představuje praktické novinky.

Komerční banka představuje praktické novinky. Zdroj: Komerční banka

Nenávratně pryč je doba, kdy jste pro zadání platby chodili na svoji bankovní pobočku. Dnes naprostá většina klientů bank zasedne k notebooku či mobilnímu telefonu a rychle a jednoduše zadá platbu komukoli a kdykoli. Možná ale nevíte, že i v této oblasti se stále něco vylepšuje a zjednodušuje. Dvě zajímavé novinky nedávno představila Komerční banka.

I inkaso může být chytré

Komerční banka (KB) nedávno spustila tzv. chytré inkaso, které je teď k dispozici i pro obě verze mobilního bankovnictví Komerční banka (KB). Nová služba výrazně snižuje riziko neprovedení inkasa bez včasného informování plátce, nabízí předvyplněný formulář pro zadání povolení inkasa, autorizaci každého inkasa zvlášť nebo zasílání e-mailových či SMS zpráv o neprovedené inkasní platbě. Chytré inkaso také umožní klientům s účtem v KB založit povolení inkasa až při prvním inkasování. Nemusíte tedy zakládat povolení inkasa předem.

Chytré inkaso je jednoduchý, návodný a bezpečný způsob úhrad pravidelných plateb. Plátci teď mají lepší přehled, zřizování a správa povolení inkasa je pro ně výrazně jednodušší. Příjemci inkas zase ocení více úspěšně zpracovaných příkazů, a tedy nižší náklady na upomínky.

Pokud si klient zapomene zřídit povolení inkasa, je na to při prvním inkasování upozorněn a má pět dnů na zřízení povolení. V internetovém nebo mobilním bankovnictví najde povolení inkasa předvyplněné (údaji od příjemce), stačí jej pouze zkontrolovat a autorizovat.

QR Platby – komfort pro plátce i příjemce platby

Minulý rok vzrostl počet plateb přes QR kód u klientů KB na dvojnásobek. Více než 21 tisíc klientů měsíčně zadá přes 35 tisíc plateb.

Platební QR kódy lze jednoduše přidat na jakékoli tištěné i elektronické dokumenty a mobilní bankovní aplikace (všech bank) si z nich automaticky načte informace potřebné pro úspěšné provedení platby. Vše je rychlejší a bezpečnější než opisování údajů. Příjemce platby má bezchybně spárované platby a méně reklamací.

Vedle mobilního bankovnictví, připravuje Komerční banka možnost načítat platební QR kódy přímo z elektronické faktury i v internetovém bankovnictví MojeBanka a MojeBanka Business. 

Máte o QR Platby zájem? KB vám nabízí podporu při zavádění QR kódů s platebními instrukcemi. Více najdete na www.kb.cz/qrplatba, kontaktovat nás můžete na qrplatby@kb.cz.