Mall Pay má novinky v odložených platbách. Nabídne i platební kartu

Mall Pay karta

Mall Pay karta Zdroj: Mall Pay

Fintech Mall Pay uvedl novou nabídku v oblasti odložených plateb, včetně platební karty s vlastnostmi kreditky. Limit na odložené platby navýšil na 50 000 korun, jelikož před dvěma týdny získal licenci poskytovatele platebních služeb malého rozsahu od ČNB.

Zatímco doposud nabízel Mall Pay odložení platby až o 5 tisíc na dobu 14 dnů, nově je limit díky licenci od ČNB navýšen na 50 000 korun a lhůta na 50 dnů.

Mall Pay nově navíc nabízí čtyři zákaznické účty: Na zkoušku, Start, Plus a Komplet. Základní nazvaný „Na zkoušku“ je totožný se službou, jakou uživatelé mohli využívat zdarma doposud – tedy s limitem 5 tisíc korun.

Za prověření až 50 000 korun

Druhý „Start“ je taktéž zdarma, vyžaduje však detailnější identifikaci a prověření uživatele a jeho příjmů, díky čemuž může nabídnout limit 50 000 korun se splatností až 50 dnů, respektive do 20. dne následujícího měsíce s možností odložení části vyúčtování o další měsíc.

Odložení platby tedy není klasickým úvěrem, přestože se mezi úvěry řadí – skóringu se ale zákazník nevyhne. Ověření probíhá online přes zákaznickou zónu Mall Pay nebo prostřednictvím aplikace, případně osobně s kurýrem.

Platební karta k vyšším "nákupním účtům"

K účtům Plus a Komplet zákazníci získají i platební kartu – firma ji nazývá kartou „skipovací“ (dle nové komunikační kampaně díky ní skipnete – přeskočíte – to nepříjemné spojené s platbami na internetu).

K jejímu zřízení není potřeba klasický bankovní účet. Platit s ní ale můžete kdekoliv, tedy na internetu i v běžných obchodech doma i v zahraničí. Kartu je možné propojit s Google Pay nebo Apple Pay. Ovládá se přes aplikaci Mall Pay.

Směnné kurzy zajišťuje ČSOB, která skipovací platební kartu Mastercard vydává. Výhodou jsou výběry z bankomatů ČSOB v Česku zdarma. V zahraničí pak vybíráte zdarma ve všech bankomatech.

V účtu Plus je karta za 39 korun měsíčně. Oproti Startu nabídne kromě karty například 2x ročně možnost využít řemeslníka v případě nenadálé události – třeba zabouchnutých dveří nebo prasklé vody.

Zákaznický účet Komplet vyjde na 89 korun měsíčně a oproti účtu Plus přidává dopravu zdarma na výdejny v síti Uloženky, na výdejny Mall nebo do Mall boxů či předplatné magazínu dTest.

Lákadlo pro obchodníky

Samotná služba odložení platby je pro zákazníky zdarma. Za to, že zákazníci mohou využívat odloženou platbu, platí obchodníci. Díky odložené platbě samozřejmě získávají více zákazníků.

Odložené platby tak začínají lákat čím dál více hráčů. V nedávné době oznámila jako další třeba Air Bank, že vstupuje na trh krátkodobého financování nákupů. Noví i stávající klienti tak mají možnost získat peníze na tři měsíce bez úroku jen s pomocí aplikace. Odložené platby nabízí i Equa bank.