O založení s.r.o. se vám postará odborník. Šetřete svůj drahocenný čas

Zdroj: Depositphotos

Pokud plánujete spustit vlastní podnikání, postaví se před vás otázka, jestli si založit pouze živnostenský list, nebo přímo společnost s ručením omezeným. Velice oblíbená je především druhá možnost, nicméně zabere také mnohem více času. V následujících řádcích vám prozradíme, kdo se vám o všechno postará, abyste se mohli soustředit jen na budování byznysu.

Vzhledem k tomu, že vyřizování na úřadech je náročné, dostala se do popředí služba založení s.r.o., kterou poskytují třetí strany. Svou energii tak můžete vložit do podnikání samotného.

Proč podnikat přes s.r.o.?

Společnost s ručením omezeným má spoustu předností oproti živnostenskému oprávnění. Především oddělíte soukromý majetek od firemního, takže jako vlastník společnosti nemůžete během podnikání přijít o majetek, který máte v osobním vlastnictví.

Stejně tak mnohem lépe uspějete v některých výběrových řízeních, navíc v určitých výběrových řízeních je dokonce podmínkou, že se ho mohou zúčastnit pouze společnosti s ručením omezeným, případně akciové společnosti.

V současnosti se nemusíte obávat ani základního kapitálu, protože od roku 2014 je minimální základní kapitál pouhá jedna koruna. I tak se doporučuje mít vyšší základní kapitál, protože je to jakýsi ukazatel vaší spolehlivosti a bonity.

Jak dlouho trvá založení s.r.o.?

Pokud si necháte založit s.r.o. od třetí strany, počítejte s tím, že budete mít všechno připravené do pěti pracovních dnů. V daném okamžiku se zapíše společnost do obchodního rejstříku a vy se potom můžete pustit do podnikání.

Co se týče ceny, ta zahrnuje soudní poplatek a poplatky za živnostenské oprávnění či výpisy z rejstříku trestů a sepsání společenské smlouvy. Tak neváhejte a obraťte se na stránku Zalozenifirmyonline.cz.