Den bez dluhů: Využijte bezplatného poradenství

Dělají vám vaše dluhy těžkou hlavu? Pokud nemáte na splátky, začněte situaci řešit hned!

Dělají vám vaše dluhy těžkou hlavu? Pokud nemáte na splátky, začněte situaci řešit hned! Zdroj: profimedia.cz

Nemáte už na splácení dluhů? Zkuste si v nich nejpre udělat pořádek.
Nespořte do zavařovačky, lepší je penzijní spoření, stát vám přispěje.
Při exekucích peníze jen letí, nasčítají se za nejrůznější poplatky, tomu by měl nový zákon zamezit.
Od nového roku musí exekutor nejprve uzpozornit, že někomu něco dlužíte. Splátky za drobné dluhy - např. pokuty se budou nově slučovat.
Průzkum ukázal, že neumíme hospodařit s penězi. To pak Čehcy dostává do hluhové pasti. Účtů je tolik, že je nestíháme splácet.
8
Fotogalerie

Pokud vás trápí zadluženost, můžete 13. a 15. listopadu využít bezplatného poradenství. Odborníci na vaše dotazy budou čekat na 35 kontaktních pracovištích Úřadu práce ČR. Poradí vám jak řešit vaši obtížnou finanční situaci. 

Odborní poradci budou na kontaktních místech k dispozici v pondělí 13. a ve středu 15. listopadu 2017. Veškeré informace, jsou k dispozici na stránkách www.nasedluhy.cz. 

„Na kontaktních místech budou připraveni odborníci, kteří zhodnotí finanční situaci dlužníků s ohledem na jejich příjmy a závazky, které musí splácet. Výsledkem je konkrétní plán, jak krok za krokem postupovat, kde omezit náklady, jak sehnat další zdroj příjmů nebo jak rozložit závazky na delší časové období. Základem je ale vždy komunikace s věřitelem a realistický pohled na vlastní finanční možnosti,“ říká Markéta Kolářová, tisková mluvčí společnosti Kruk, která akci spoluorganizuje.

Jeden z partnerů akce, Úřad práce ČR, se jejím prostřednictvím snaží o prohlubování finanční gramotnosti Čechů. „Právě lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce, je důležité radit. A zamezit tak tomu, aby se dostali do nekonečného kolotoče dluhů. Nebo z něj alespoň nějakým způsobem vyskočili,“ uvádí mluvčí Úřadu práce ČR Kateřina Beránková.

Dluží skoro polovina z nás

Nějaký úvěr splácí 44 % z nás. Asi třetina z těchto lidí nemá zaměstnání a polovina se nachází v horší finanční situaci. Na spotřebitelských úvěrech v průměru dlužíme 26 500 korun.