V bance vám nechtějí půjčit? Nevadí, zeptejte se u nebankovních společností

Zdroj: pujcka.co

V bance jste s žádostí o půjčku nepochodili? Nezoufejte, bankovní domy nejsou jedinými poskytovateli úvěrů, na finančním trhu lze zajít pro půjčku i k  nebankovním společnostem a k samostatným zprostředkovatelům. Nepoctivých poskytovatelů se nemusíte obávat, ti jsou díky nové legislativě z trhu vyhnáni.

Nový zákon o spotřebitelském úvěru pročistil trh půjček od lichvářů. Každý, kdo jen nabízí půjčku, nově musí disponovat základním kapitálem ve výši 20 000 000 Kč a musí získat licenci od České národní banky. V opačném případě se dopouští trestného činu. Bankovní půjčky tak už nebudou jediným férovým řešením pro získání financí.

Nebankovních úvěrů se není nutné obávat

Pokud výběru půjčky věnujete velkou pozornost a důkladně porovnáváte nejen nabídky, ale i samotné poskytovatele, pak můžete sjednat stejně výhodný nebankovní úvěr jako ten bankovní.

Nejdůležitější při výběru je porovnat nebankovní půjčky, a to podle základních parametrů, nikoliv podle benefitů, odměn a lákavé reklamy. Při srovnání je vhodné se zaměřit na úrokovou sazbu, RPSN, výši půjčky a dobu splatnosti.

Snadno a rychle porovnat úvěry podle základních parametrů můžete díky online srovnávači na finančním portálu Půjčka.co. I tak ale pamatujte, že internetový porovnávač za vás neudělá veškerou práci. O případné sankce a úroky z prodlení je zapotřebí se zajímat zvlášť. Ty nejsou součástí roční procentní sazby nákladů, a tak mohou v případě nedodržení podmínek s výhodností půjčky pořádně zamávat.

S půjčkou na ruku v bance nepochodíte

Nebankovní úvěry rozhodně nemusí být nevýhodnými finančními produkty. Naopak mohou být v některých případech pro žadatele o půjčku vhodnějším řešením. Pokud klient potřebuje půjčit peníze v hotovosti, pak v bance nepochodí. V bankách totiž hotovostní půjčka v portfoliu produktů nemá své místo. Žadatel, který nedisponuje vlastním bankovním účtem, má dveře do bankovního domu zavřené.

Nebankovní společnosti neposkytují jen hotovostní půjčky, ale často nabízí i půjčky bez nahlížení do registru nebo bez doložení příjmů. Také tyto typy úvěrů v  bankách nenajdete, a tak lidé se záznamem v registru dlužníků nebo s nižšími příjmy si nemohou v bance půjčit ani v řádech tisíců až desetitisíců.

Splácejte jen tolik, kolik zvládnete i za dva roky

Dnes už nelze říci, že nebankovní úvěrové společnosti jsou nepoctivé a lichvářské. Díky nové legislativě lze i u nich uzavřít férovou půjčku. I přesto stále platí, nejprve zavítat do banky a až poté pak k nebankovnímu poskytovateli. Toho je vhodné vybírat podle platné licence, referencí a bezchybné prezentace.

Nezapomínejte, že nejvýhodnější půjčka je pro každého jinou půjčku, proto se vždy zaměřujte na své požadavky a možnosti. Porovnávejte, počítejte, o kolik úvěr přeplatíte, a splácejte měsíčně jen tolik, kolik si můžete dovolit nejen teď, ale kolik si budete moci dovolit i za rok nebo dva.