Wüstenrot nově schválí hypotéku ještě před pořízením nemovitosti

Wüstenrot, hypotéka

Wüstenrot, hypotéka

Jediným řešením, jak po rozvodu rodičů zůstat v domě, byla hypotéka
2
Fotogalerie

Wüstenrot nabízí od 16. července Hypotéku dopředu, která umožňuje uzavřít hypoteční úvěr, aniž by měl klient již vybranou nemovitost. Klienti pak mají na nalezení svého vysněného bydlení dalších 12 měsíců.

Fixace u Hypotéky dopředu je možná na 1, 2, 3, 5 nebo 7 let. Maximálně je s ní možné uhradit 80 procent zástavní hodnoty nemovitosti (LTV) stanové bankou. Dalším benefitem je absence poplatků. Až do 30. září totiž platí poplatkové prázdniny za zpracování a poskytnutí úvěru. „Hypotéka dopředu je určitě zajímavá pro klienty, kterých se mohou dotknout přísnější pravidla pro posuzování bonity, jež vstupují v platnost od 1. října na základě doporučení České národní banky,“ uvádí Holub.

 

Hypotéka dopředu pak má ještě další výhodu, resp. klient se vyvaruje riziku ztráty rezervační zálohy. „Klienti se vyhnou problémům, kdy si například vyberou nemovitost, složí prodávajícímu nevratnou rezervační zálohu a až poté jdou do banky vyřídit hypotéku. Tam teprve zjistí, že jim banka požadovanou výši neposkytne, jelikož nejsou dostatečně bonitní. Zálohu jim pak už nikdo nevrátí,“ upozorňuje Holub.