Air Bank láká na novinky. Placení mobilem už brzy a také nový kontokorent

Airbank

Airbank Zdroj: e15, anna vackova

Pobočka Air Bank ve Vodičkově ulici v Praze
Pobočka Air Bank
Air Bank
Bankomat Air Bank
Air Bank, vizuál pro venkovní plochy
13
Fotogalerie

Banky postupně odtajňují, čím letos potěší své klienty. Nyní své plány nastínila Air Bank. Klientům přislíbila třeba vylepšení mobilní aplikace My Air.

Pokud jste klienty Air Bank, již brzy budete moci díky mobilní aplikaci My Air zaplatit mobilem i bez platební nálepky, a to stejně snadno jako bezkontaktní kartou. Jednoduše přiložíte a je zaplaceno. Banka přitom využije stejnou technologii HCE, jakou využívá například Android Pay. Zatím se tato změna týká pouze telefonů s Androidem a NFC. Air Bank nyní tyto platby testuje.

Co k tomu bude potřeba? „Základní předpoklad bude, že máte chytrý telefon. Druhou podmínkou je, že máte telefon s operačním systémem Android, a to ve verzi 4.4 a vyšší. Dále je potřeba mít ve svém telefonu technologii NFC, což by neměl být problém, v současnosti ho má většina. A v neposlední řadě k tomu budete potřebovat aplikaci My Air. Až službu spustíme, pomůžeme vám ji v aplikaci nastavit,“ uvádí banka na svém webu.

Zabezpečení bude podobné jako u bezkontaktních karet a nálepek. Částky nad 500 korun bude potřeba potvrdit PIN kódem, stejně tak ho bude potřeba zadat i po několika platbách nižších než 500 korun, když v součtu dosáhnou určité částky.

Mobil versus nálepka

Pro současné majitele platební nálepky teď může nastat „těžká“ volba: Nechat si ji, nebo přejít na placení mobilem? „Své příznivce si najdou obě řešení. Nálepka na telefonu možná není tak hezká, její výhodou ale je, že funguje, i když máte telefon zrovna vybitý. Mobilem si také ještě nějaký čas nevyberete z bankomatu, i když na tom také pracujeme. Nálepka je pak hlavně dobrá alternativa pro majitele telefonů s operačními systémy iOS, Windows Phone nebo staršími verzemi Androidu,“ vysvětluje tisková mluvčí banky Jana Karasová.

Nový kontokorent

Další novinkou, kterou Air Bank chce přesvědčit své i potenciální klienty, je dlouho očekávaný kontokorent. Podle banky by měl být jednoduchý, přehledný a dokonce prý jeden z nejvýhodnějších na trhu.

Tím ale Air Bank nekončí, v tomto roce představí i sjednání půjčky v telefonu a prý i další vychytávky v aplikaci My Air.