Česká spořitelna umožňuje okamžité platby z bankomatů

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Česká spořitelna nová pobočka
Česká spořitelna nová pobočka
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Česká spořitelna
7
Fotogalerie

Klienti České spořitelny mohou nově z bankomatů a transakčních terminálů (tzv. platbomatů) své banky zadávat rychlé převody peněz. Ty se připíšou na účet příjemce v tuzemské bance do několika vteřin.

Každá transakce, kterou klienti prostřednictvím bankomatu České spořitelny zadají, je automaticky posouzena jako okamžitá platba, pokud banka příjemce tento typ platby podporuje. Účtována je za stejnou cenu jako standardní platba – zdarma, resp. za 7 korun dle typu účtu klienta.

V tuto chvíli okamžité platby technicky umožňuje v tuzemsku šest bank – Česká spořitelna, Air Bank, Creditas, Komerční banka, PPF banka a Raiffeisenbank.

„I přes rostoucí využívání našeho digitálního bankovnictví George sledujeme trvalý zájem o možnost zadávat jednorázové platby skrze naše bankomaty a transakční terminály. Jen v loňském roce proběhlo v bankomatech více než 4,4 milionů úhrad v celkovém objemu 18 miliard korun. V průměru měsíčně evidujeme okolo 360 tisíc domácích plateb zadaných v našich bankomatech a transakčních terminálech,” dodal David Novotný, který odpovídá za rozvoj bankomatové sítě České spořitelny.